Kategorie: Obchodní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Koupil jsem si laptop v prodejne Gigacomputer s r.o. byl jsem v domění že se jedná o nové zboží, záhy jsem však zjistil že se jedná o zboží použité. Tuto skutečnost však prodejce nemá v prodejně nikde uvedenou, ani mě na ni neupozornil. V kupní smlouvě se neuvádí zda se jedná o zboží nové, či použité a záruční doba je 6 měsíců. Dále jsem zjistil že tyto laptopy které prodejce nabízí nejsou určeny pro český trh (na klávesách nejsou české znaky, nybrž řecké) a ani manuál není v českém jazyce. Na tyto skutečnosti mne prodejce rovněž neupozornil. Následnou reklamaci mi prodejce neuznal a namísto toho se oháněl obchodními podmínkami které však nikde na prodejně k dispozici nemají, prodejce mne pouze odkázal na jejich webové stránky. Jednal prodejce v souladu se zákonem? Když oponemene že mě na nic výslovně neupozornil, nemusí být ve smlouvě výslovně uvedeno že se jedná o použité zboží? A neměla by zaruční doba v tomto případě činit 12 měsíců? Předem děkuji za odpověd.
Dobrý den, záruka by měla být 24 měsíční, i když jde o použité zboží. Doporučuji, abyste se ještě jednou pokusila o řešení s tím, že se jinak obrátíte na Českou obchodní inspekci, případně i na soud.
Můžete namítat rozpor s kupní smlouvou, kdy byla koupena použitá věc namísto nové, je ovšem pravda, že uzavřením kupní smlouvy jste akceptovala i obchodní podmínky bez ohledu na to, že jste se s nimi vůbec neseznámila. Odstoupit od smlouvy lze i v případě, že prodávající uvedl zákazníka v omyl, ale budou se hájit tím, že Vás s touto skutečností seznámili.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com