Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
mám manžela a společně jsme založili firmu (obchod). Ovšem ta je na mé jméno a na můj živnostenský list. Manžel ŽL nemá a je zaměstnán jinde. S firmou mi pouze pomáhá. Dohodli jsme se na uzavření smlouvy, která by doložila, že firma je nás obou, nikoli jen moje. Jaké jsou prosím možnosti? Stačí pouze sepsat jakousi smlouvu, že on je spolumajitel? Nebo se musí k notáři či je to složitější? Moc děkuji!
Dobrý den, máte obchod a podnikáte jako OSVČ na ŽL. Tudíž nejspíš žádnou firmu nemáte, protože nejste zapsaná v obchodním rejstříku jako fyzická osoba ani nejde o obchodní společnost. Peníze, které se použili na rozjezd byly patrně ze SJM a příjmy, které z podnikání máte, jdou také do SJM. V jakém ohledu tedy chcete sepisovat smlouvu o tom, že obchod patří Vám oběma, není úplně zřejmé.
Do SJM spadají jak příjmy tak i dluhy z Vašeho podnikání, o vše se dělíte (ale i ručíte) rovným dílem. To vyplývá ze zákona a není nutné to výslovně sepisovat. Pokud přesto chcete SJM rozšířit o něco, co do něj nespadá, musíte si nechat sepsat u notáře smlouvou o rozšíření SJM.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com