Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
rád bych se zeptal ve věci změny orné půdy na zahradu. Vlastním ornou půdu o rozloze cca 12 tisíc m2 mimo územní plán obce. Pozemek zamýšlím využívat jako zahradu a ovocný sad.
Na stavebním úřadě nejsou ochotni k jakékoli komunikaci ani domluvě. Jak mám tedy postupovat?
Děkuji za Vaši odpověď, Erik Šikuta.
Dobrý večer, chtěl bych se zeptat, uvažuji o koupi pozemku uvedeném v KN jako orná půda ale na územním plánu města je tento pozemek veden jako vhodný k výstavbě rodinného domu. Co bych musel udělat abych mohl začít na tomto pozemku stavět? Děkuji Burda
Dobrý den, stačí "pouze" získat příslušné povolení od stavebního úřadu... Pro bližší info: lalik.m@seznam.cz
S pozdravem a přáním hezkého dne Michal Lalík
Dobrý den,
prosím o radu ve věci postavení chaty. Jedná se pozemek který vlastním a mám zapsán v katastru nemovitostí. Jelikož byl zakoupen jako orná půda zvažuji postavit chatu 6x4m na věci rybářské a modelářské.Je v blízkosti přehrady Slezká Harta 50m. od hranice Povodí Odry.Je nás tam asi 15 vlastníků s toho již několik postavilo chaty.
Toho času jsou vyzvání k odstranšní staveb ( nemají základy,jedná se o stavební buňky na beton.padkách.)
Chci podat ohlašovací povinnost na obecní úřad Rázová a stavební pozemkový do Bruntálu. Žádám o radu v této věci jak mám dále postupovat.
Předem děkuji,
s přátelským pozdravem Josef Novotný
Dobrý den, radu o dalším postupu ve věci Vám mají poskytnout právě na stavebním úřadu, takže se řiďte jejich instrukcemi o tom, co vše bude nutné. Ovšem pokud má pozemek status orné půdy, bude nutné ho vyjmout ze zemědělského půdního fondu. Více informací získáte na obecním úřadu.
chci koupit ornou půdu,která je zahranuta v územním plánu jako budoucí stavební pozemky. Mohu na tomto pozemku byldet v mobilheimu ještě než se změní ve stavební a já budu moci postavit dům?
děkuji za odpověď.
jana Mejvaldová
Dobrý den, takový mobilní dům není stavbou, proto nepodléhá režimu stavebního zákona. Ovšem pokud by mělo dojít k jeho napojení na inženýrské sítě, pak by již stavební úřad mohl zkoumat, jsou-li splněny některé podmínky jako např. soulad umístění domku s územím plánem.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com