Nevrácený rezervační poplatek - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Nevrácený rezervační poplatek

ViktorT, 12.10.2008 13:46:17

Dobrý den, před více než měsícem jsem podepsal rezervační smlouvu s realitní kanceláří. Složil jsem na její účet rezervační poplatek na nemovitost. Potom jsem zjistil že ona společnost není v obch.rejstříku zapsána jako realitka a ani nemá předmět realitní činnosti. Potom jsem zjistil, že nemá ani podepsanou smlouvu s developerem (na podpis této smlouvy se odvolává v rezervační smlouvě). Poté jsem zjistil, že neprovedli kroky k tomu aby byla nemovitost rezervována (byt byl prodán někomu jinému) proto jsem začal jednat s develoterem. S onou s.r.o. která na internetu vystupuje jako realitní kancelář jsem podepsal smlouvu na odstoupení od rezervační smlouvy. Do tří dnů mi měli vrátit peníze. Po pěti dnech jsem na účtu neměl ani korunu, proto jsem jim volal a oni mi řekli že peníze nemají, že slečna uvedla ve smlouvě účet který je provozní a ne aby sloužil k uložení záloh. Do týdne mi poslali třetinu částky. Jak mám postupovat abych z nich peníze dostal? Mám je dát k soudu nebo Policii,Dík

Re: Nevrácený rezervační poplatek

Petr, 13.10.2008 07:53:22

Tak to nevím, snad někdo poradí, zajímalo by to určitě více lidí

Petr2, 13.10.2008 09:49:28

Asinikdo neví že?

Viktor T, 13.10.2008 20:39:31

Prosím může mi někdo odpovědět?? Potřebuji radu jak postupovat abych z nich ty peníze dostal.
Děkuji

Franken Sharp, 14.10.2008 10:50:59

Dobrý den,
celkem složitý případ. Doporučuji se obrátit na advokáta...

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 14.10.2008 12:25:48

Dobrý den,
v této věci bych doporučovala podat žalobu soudu na zaplacení částky z titulu bezdůvodného obohacení. Nemělo by sice být obtížné prokázat Vaše tvrzení (už jen z toho důvodu, že už něco vrátili = uznávají, že mají vrátit), nicméně právní zastoupení advokátem bych doporučila. Pak také stojí za zvážení podání trestního oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

Viktor T, 15.10.2008 18:52:18

Mockrát děkuji

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »