Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
v pripade ze je ma prac.doba od po-pa od 7.30-16.00 hod.jak dlouho mi platí propustka k lekaři kdyz jdu pouze k jednomu lekaři.za ja dloho se musím vratit zpet do prace.Dekuji
Dobrý den,
záleží na tom, jak daleko se nachází lékař od Vašeho zaměstnání. Je vždy třeba čerpat jen nezbytné volno, nutné k návštěvě lékaře.
Dobrý den potřeboval bych poradit.Máme tříměsíční dítě a často jezdíme do fakultní nemocnice vzdálené asi 60 kilometrů od místa bydliště i zaměstnání.V zaměstnání mi oznámili že mám nárok jen na 4 nebo 5 dní placeného volna za rok.Musím dítě s manželkou vozit autem,protože hromadnými dopravními prostředky to nelze zvládnout.Ordinace je jednou týdně od 9 do 11 hodin Moc děkuji Zahradník Jaroslav Bruntál
Dobrý den, platí to samé, co je uvedeno v předchozích odpovědích. Volno k doprovodu není omezováno nějakými 4 nebo 5 dny. Má-li člen rodiny zdravotní potíže, pak je nutné se podle toho zařídit, i když se musí doprovázet k lékaři třeba několikrát měsíčně. A zaměstnavatel to musí respektovat.
Dobrý den, potřebola bych zjistit, jaký doklad potřebuji k prokázání nepřítomnosti zaměstnavateli, že jsem doprovázela dceru na vyšetření po operaci do místa vzdáleného 200 km od našeho bydliště. Můj zaměstnavetel mi nechce uznávat propustku a nemocnice mi jiný doklad nechce vystavit. Tento problém jsem řešila i když si moji přítomnost na vyšetření vyžádala lékařka, i když je dceři 18 let. Je nějak omezeno, kolikrát za rok mohu dceru doprovázet, když je nutné více kontrol. Jsem samoživitelka a nikdo jiný dceru doprovázet nemůže. Děkuji za odpověď. Umlaufová
Dobrý den, žádný limit počtu doprovodů stanovený není, nelze nikdy předem odhadnout, kolikrát to bude skutečně nutné. Nevím, proč zaměstnavatel odmítá uznat lékaři potvrzenou propustku, které je dostačujícím podkladem. Ať Vám sdělí, co přesně tedy chce, Vy trvejte na tom, že propustka je dostačující. Eventuálně požádejte o vyjádření na OSSZ. Pokud bude i nadále odmítat, kontaktujte inspektorát práce.
Dobry den
Pracuji v mezinárodní kamionové dopravě a mam jeden menší problém. V této době podstupuji léčbu zubů a dásní a můj zaměstnavatel lépe řečeno moje dispečerka která mě má na starosti mě odmítá stahovat z cest abych mohl navštívit moji zubařku.Jsem vždy objednaný a ví o tom 2 až 3 týdny dopředu že jsem objednaný na další léčbu. Stáhne mě jen když se to hodí jí a žene mě k zubařce kde mam pak problém aby mě vzala mimo objednanou dobu.Můžete mě prosím poradit jak mam postupovat vůči chování mé dispečerky? Jaké jsou její povinnosti vůči mě? Děkuji za odpověď. p.Slovák
Dobrý den, tohle je spíše o tom, jak dalece Vám v tomhle vyjde vstříc a domluvit se na volnu pro ošetření. Pokud Vám to neumožní, můžete se ošetření zúčastnit podle nařízení vlády 590/2006 Sb., stanoví:
a)Pracovní volno s náhradou mzdy se poskytne na nezbytně nutnou dobu, bylo-li vyšetření nebo ošetření provedeno ve zdravotnickém zařízení, které je ve smluvním vztahu ke zdravotní pojišťovně, kterou si zaměstnanec zvolil, a které je nejblíže bydlišti nebo pracovišti zaměstnance a je schopné potřebnou zdravotní péči poskytnout, pokud vyšetření nebo ošetření nebylo možné provést mimo pracovní dobu.
b) Bylo-li vyšetření nebo ošetření provedeno v jiném než nejbližším zdravotnickém zařízení, poskytne se pracovní volno na nezbytně nutnou dobu; náhrada mzdy však přísluší nejvýše za dobu podle písmene a).
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com