Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
3) Kým má být odhadnuta a potvrzena výše majetku zemřelého, a není-li tak učiněno (v zápise z dědického řízení není žádný podpis odhadce ani datum provedeného odhadu), na koho se mohou pozůstalí obrátit? Notářka nám oznámila, že soupis majetku předložila sama vdova- notářka sepsaný majetek ani jeho cenu nijak nekontrolovala-nebyla v bytě, ve kterém se tyto sepsané věci nacházejí. Je tento postup přípustný? A co mohou dělat ostatní pozůstalí?
4) Mohu si ověřit existenci závěti zesnulého jiným způsobem, než přes notáře pověřeného dědickým řízením? Řečeno bylo pouze, že žádná závěť neexistuje. Zesnulý ale za života naznačoval, že ji hodlá sepsat.Nebyl předložen ani písemný materiál, ve kterém by bylo zapsáno, že zjišťování existence závěti bylo paní notářkou provedeno.
1) Pokud dcera (má matka) zemřelého převedla svůj podíl dědictví na syna zemřelého (svého vlastního bratra), je možné, abych se já jako vnučka zemřelého, ucházela o tento podíl dědictví, který moje matka převedla na strýce? Příp. mám "právo" být také účastníkem dědického řízení (byť dodatečně se přihlášivšího)nebo pouze matka se svým bratrem jako děti zesnulého? A jaký podíl případného dědictví by mi podle zákona náležel? - řízení ještě nebylo ukončeno a má matka s tím souhlasí.
2) Bylo zjištěno, že vdova po zemřelém (jeho 2. žena - ne matka výše uvedených sourozenců) vlastní vkladní knížky (nyní zablokované) - tudíž jsou pravděpodobně napsané na zemřelého nebo na oba dva- které však neuvedla ve svém návrhu na vypořádání dědictví. Jakož
ani žádné jiné finance, pouze vybavení bytu. Toto je mi silně podezřelé, ale paní notářce nebylo. Ta nám sdělila, že si máme zjistit sami,ve kterých ústavech tyto knížky jsou a kolik je na nich příp. financí, že to není její práce. Jak tedy postupovat?
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com