Konec prac. poměru, nemoc - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

výpověď

Soňa Doležalová, 24.10.2008 15:03:02

Ještě k předcházejícímu mému dotazu,když ta paní zjistila,že má neomluvené dny,dohodla se s lékařkou svého dítěte,že jí neschopenku vystaví dodatečně,a to i přes to,že od neomluvené absence uplynulo 15 dnů.Co s tím až neschopenka přijde? Děkuji Doležalová

Re: výpověď

Karel Dlouhý, 24.10.2008 16:12:22

Pokud se jedná o nemocné dítě, tak se neschopenka nevystavuje. (Lékař potvrzuje tiskopis žádosti o volno k ošetřování člena rodiny, což je něco jiného.)

výpověď

Soňa Doležalová, 24.10.2008 14:36:05

Dobrý den,potřebovala bych se zeptat:zaměstnávám paní,která mi dopředu oznámila ústně,že bude mít doklad od lékaře na nemocné dítě,žádný nedodala,po4 dnech na moje tel.upozornění slíbila doklad dodat,ani po 7 dnech ho nedodala a protože v předcházejících 6 měsících již měla důtku pro porušení prac.kázně,poslala jsem jí doporučeně dohodu o rozvázání prac.poměru,druhý den přišla doporučeně její neschopenka,výpověď nepřevzala,pak následovala další její neschopenka-a v té době výpověď převzala,nedostavila se ani nezavolala,komunikuje pouze SMS,a s výpovědí nesouhlasí,ale písemně nesouhlas neposlala.Chtěla bych vědět,zda je dohoda o rozvázání prac.poměru platná,když v době,kdy jsem ji posílala sice neschopenku měla,alě mě ji nedoručila,poslala ji zároveň s ukončením neschopnosti.V době posílání výpovědi měla z mé strany neomluvenou absenci.Nechci té paní ublížit.Děkuji Doležalová

Re: výpověď

Karel Dlouhý, 24.10.2008 16:10:31

Z dotazu není patrné, co jste jí poslala - zda návrh dohody o rozvázání prac.poměru nebo výpověď (uvádíte obě možnosti).

Pokud návrh dohody nepodepsala, tak neplatí!

Výpověď za strany zaměstnavatele ve většině případů nelze dát, je-li zaměstnanec v pracovní neswchopnosti (záleží na důvodu výpovědi).

ďoručení výpovědi

Anna B., 13.10.2008 14:38:40

Dobrý den, minulý týden jsem dala výpověď ve firmě, kde pracuji. Pan jednatel ji ale nechce přijmout. když ji pošlu poštou doporučeně na adresu firmy, stačí to jako přijetí mé výpovědi? poštu vždy přijímám já. A ještě by mě zajímalo, jaká mám práva, pokud mi zaměstnavatel odmítne dát dovolenou, na kterou mám ze zákona právo. děkuji mnohokrát za odpověď!

Re: ďoručení výpovědi

Mgr. Oldřich Topka, 16.10.2008 09:05:09

Dobrý den, předejte mu ji osobně před svědkem, eventuálně ji zašlete s dodejkou poštou. Pokud ji stále nebude akceptovat, kontaktujte neprodleně inspektorát práce.
Pokud Vám nebylo určeno čerpání dovolené, pak s tím letos nic neuděláte. Právo na to si ji vyčerpat (bez souhlasu zaměstnavatele) vzniká teprve tehdy, neurčí-li zaměstnavatel její čerpání ani do 31.10. následujícího roku. To se Vás ovšem netýká, protože váš PP skončí a nevyčerpanou dovolenou Vám musí proplatit.

Výpověď ve zk.době

Jana Fialová, 13.10.2008 14:15:45

Dobrý den,
prac.poměr vznikl 1.7.2008 se zk.dobou na 3 měsíce.22.9.2008 mi začala pracovní neschopnost.Mohu dostat výpověď ve zkušební době,když jsem prac.neschopnost ukončila 12.10.2008?
Děkuji

Re: Výpověď ve zk.době

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 13.10.2008 14:58:33

Dobrý den,
ano, můžete - zkušební doba se prodlužuje o dobu nemoci.

Jana Fialová, 13.10.2008 16:14:39

Děkuji za odpověd,ale chci se ještě zeptat.Dostala se ke mě informace, že zkušební doba se prodlužuje až po pracovní neschopnosti ve zk.době delší než 10 dnů.Zakládá se toto tvrzení na pravdě? Děkuji

Mgr. Oldřich Topka, 16.10.2008 09:07:12

§35/2 ZP: "O dobu překážek v práci, pro které zaměstnanec nekoná práci v průběhu zkušební doby, se zkušební doba prodlužuje.". Žádných 10 dnů nikde stanoveno není.

Konec prac. poměru, nemoc

Lenka Rybičková, 09.10.2008 09:15:38

Dobrý den,
dostala jsem výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou, která skončí k 31.10.08. Teď marodím. Jak to je s ukončením PP pokud bych byla v neschopnosti i po tomto datu? Děkuji.

Re: Konec prac. poměru, nemoc

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 09.10.2008 15:02:57

Dobrý den,
jestliže jste dostala výpověď od zaměstnavatele, skončí pracovní poměr až poté, co skončíte nemocenskou a zároveň co uplyne doba, která před datem nástupu na nemocenskou zbývala k ukončení pracovního poměru. Můžete se však se zaměstnavatelem dohodnout jinak; na dřívějším datu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »