Dluh-ústní dohoda - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Vrýcení peněz

Romana Hanzlíková, 15.10.2008 11:04:10

Dobrý den. Prosím o radu. Můj problém již trvá téměř 2 roky, kdy jsem pracovala v zahraničí(NL) a došlo ke špatnému převodu peněz na účet. Mzda se převedla na kamarádův účet, kartu mi kdysi poskytl k užívání. Před návratem do ČR jsem ho informavala o situaci, ale sdělil mi, že mu kartu ukradli a vše se musí dořešit opět v zahraničí. Takhle mi vše slibuje již 2 roky a stále se nic neděje. Jako důkazy mám vypísy mrzdy, kde je uvedeno jeho číslo účtu i jméno. Prosím mám šanci dostat své vydělané peníze zpět?Předem velice děkuji za odpověď. Přeji pěkný den.

Dluh-ústní dohoda

Adéla Uličná, 08.10.2008 21:22:42

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaké mám možnosti vymoci dluh, který mám jen na ústní dohodu. Ale mám svědka, který může potvrdit existenci a výši dluhu. Děkuji za radu a hezký den.

Re: Dluh-ústní dohoda

Mgr. Oldřich Topka, 09.10.2008 13:29:04

Dobrý den, podáte žalobu o zaplacení dlužné částky, uvede o jakou částku se jedná, jak dluh vznikl, co navrhujete jako důkazy a jak má soud rozhodnout. To, co není dáno písemně se vždy prokazuje o poznání hůře a pouhé ústní dohody značně zvyšují riziko, že se dluh nepodaří prokázat. Ale máte-li hodnověrného svědka, Vaše šance na výhru se tím zvyšuje.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »