Kategorie: Obchodní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co je potřeba mít a zařídit pro vytvoření soukromého domova pro seniory.Nebo zda je možné vést takový podnik s podporou státu.Děkuji za odpověď s přáním krásného dne Jana Čekelová
Dobrý den, to je dotaz, který není možné zodpovědět v této rámcové poradně.
Samozřejmě, že to možné je, dokonce existují i státní příspěvky a dotace. Ale celá věc je složitá jak po právní, tak i administrativní stránce a je nutné, aby jste si na tohle sjednala odborníky. Ti Vám pak pohlídají, aby bylo vše v souladu s předpisy a poradí Vám koho kontaktovat ve věci státní podpory.
Děkuji moc za Vaši rychlou odpověď. S přáním hezkého dne Jana Čekelová
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaké je potřeba živnostenské oprávnění v případě, že chci pronajímat komerční prostor?. Zdali je nejake pro pronájem zákonem dané. Máme s manželem SJM a na IČO manžela chceme pronajímat. Manžel má ŽL na zprostředkování obchodu a služeb a já Zprostředkovatelskou činnost.
Dobrý den, k pronájmu nemovitostí (tedy i nebytových prostor) obecně ŽL nutný není. Pokud to má být příjem v rámci podnikání manžela, pak je nutné vést tuto položku řádně v účetnictví.
ŽL by byl nutný v případě, že byste pronájem neuskutečňovali pro sebe, ale pro jiné. Pak by se mohlo jednat o živnost volnou s oborem činnosti "Realitní činnost, správa a údržba nemovitostí".
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com