Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, většinu jsem si už zjistila, můžete mi prosím poradit alespoň s tím, když si zažádám teď o neplacené volno na 4 rok dítěte a zaměstnavatel mi vyhoví. Zda v případě, když teď otěhotním, což by bylo ještě do 3 let dítěte a měla bych rizikové těhot.Bude mi vyplácena nemoc.dávka jen do 3let dítěte a pak automaticky až do MD. Nebo mi mohou sdělit, že jsem zažádala o neplac.volno tudíž nemám nárok na nemoc. dávky. Co se zohledňuje v případě těhot. ještě do 3 roku dítěte.
Moc děkuji.
Dobrý den, podle zákona č. 117/95 Sb, o státní sociální podpoře, je souběh RP a nemocenské v případě rizikového těhotenství možný. Pobírá-li se RP a rodič na RD o dítě celodenně a řádně pečuje, měl by mu být tento souběh umožněn a to až do doby vzniku nároku na PPM.
Jestli však OSSZ nějak zohledňuje, že si žena vyžádala neplacené volno, ve kterém nemocenské dávky nemohou nahrazovat příjem, kterého by stejně fakticky nedosahovala, to se informujte přímo na příslušné OSSZ.
Dobrý den.Jsem na mat.dov.(pobírám rod.příspěvek)do věku dítěte 4let. Dítěti budou 3 roky v listopadu 2008.Po té bych měla nastoupit do práce.Když požádám o neplacené volno na 1 rok, tak mi nejspíš vyhoví.Problém je v tom, že bychom rádi ještě druhé dítě, nyní jdeme na IVF a já samozdřejmě nevím jak to dopadne. V případě, že se otěhotnění povede až na další pokus což už ale bude v době, kdy bych byla na neplaceném volnu, popřípadě ukončila prac. poměr (vím,že je tam 6měs. ochranná lhůta), co bude pro mě nejvýhodnější z finančních důvodů. Na neplac. volnu je vyměř. základ 8000, to by mělo asi značný vliv na vyplácení MD a co nemocenská?, měla bych na ni nárok, když budu ještě v roce 2009 pobírat rod.příspěvek v té nejnižší hranici až do 4 let věku dítěte.
A jak by to bylo vpřípadě ukončení prac. poměru a následného otěhotnění ještě v té ochranné době, tedy do 6 měsíců, ukončení prac.poměru 28.11.2008.
Jedná se o velkou organizaci.Na mat. jsem pobírala asi 11500 Kč.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com