Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
dnem 26.9.2009 jsem ukončil se svým bývalým zaměstnavatelm pracovní poměr dohodou k 30. září 2009. Na tuto dohodu zaměstnavatel přistoupil. Dne 15. října 2009 jsem obdržel výplatní pásku, na které jsem zjistil, že mi bývalý zaměstnavatel zkrátil mzdu o částku 1.400,-Kč a na moje upozornění na tento nedostatek mi bylo sděleno, že moje skončení ve firmě také něco stálo a proto bylo rozhodnuto mi tuto část mzdy nevyplatit. V této souvislosti bych se chtěl zeptat, zda takovýto postup bývalého zaměstnavatele je v souladu se zákonem, případně jak se dožadovat nápravy a doplacení uvedené finanční částky. Na upřesnění uvádím, že částka 1.400,-Kč je provize za prodané zboží přes telefon. Děkuji.
Dobrý den,
zaměstnavatel Vám samozřejmě nemůže mzdu jen tak bezdůvodně krátit. Vyplývá-li určitá výše mzdy z prac. smlouvy nebo mzdového výměru, trvejte na zaplacení i zbylé části mzdy. Můžete se o tuto částku také soudit podáním žaloby soudu.
Dobrý den,mám možnost jít do jiné práce. Už nejsem ve zkuš. době.Výpověď jsem nepodala,bylo mi řečeno,že až se najde za mne náhrada,pustí mě.Jenže potřebuji nastoupit do jiné práce 15.10. Chtěla bych poradit,protože smlouvu mám na 8h/40h týdně,ale dělám na K a D týden,14,5 hodin,což je protiprávní.Nemám přestávku.Ke všemu máme v práci kameru,která nahrává i zvuk,ale to mi vedení vůbec neřeklo.Nemám školení o bezpečnosti práce. Chtěla bych poradit,jak opustit toto místo a nastoupit do jiné firmy,když se tady dějí věci neslučitelné se zákonem.Jsem zoufalá.Děkuji za odpověď. Dryáková.
Dobrý den, to, co uvádíte není důvodem pro okamžité zrušení PP, takže skončit ho můžete buď výpovědí nebo dohodou. Dohoda by byla pro Vás byla nejrychlejší, ale pokud zaměstnavatel nebude chtít, uzavírat ji s Vámi nemusí.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com