Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
moc bych Vás chtěla poprosit o radu. Firma ve které jsem právě zaměstnána zaniká a bude nás přebírat firma nová. Nová smlouva, která nám bude předložena k podepsání opět obsahuje 3 měsíční zkušební dobu. Mám v tomto případě nárok na odstupné?? Mám strach, že ve zkušební době, může být můj pracovní poměr ukončen a já budu bez práce i bez odstupného. Mockrát Vám děkuji za Vaši brzkou odpověď.
S přáním pěkného dne. Petruchová
Pozn. Smlouva v mém nynějším zaměstnání je na dobu neurčitou.
Dobrý den, pracovněprávní poměry a práva a povinnosti z nich přecházejí v plném rozsahu a beze změn. Smlouvy tedy platí tak, jak jsou, není důvod pro to, aby Vám vystavovali smlouvy nové. Můžete kontaktovat Oblastní inspektorát práce s podnětem na podezření z porušování ZP.
Dobrý den, v případě že nejsem ve zkušební době a zaměstnavatel mi nezaplatí mzdu v době splatnosti. Můžu dát okamžitou výpověď. Mám nárok na 3 mzdy? předem děkuji za odpověď. Eva
Dobrý den, budou-li splněny podmínky uvedené v §56 písm. b) ZP, pak můžete. Nárok na odstupné je pro tento případ stanoven.
Dobry den,mam podepsanou smlouvu se zkusebni dobou 3 mesicu a po uplynuti na dobu neurcitou. Pokud dam ja nebo mi zamestnavatel da vypoved po uplynuti zkusebni doby....Mam pravo dostat 3x vysi me mzdy a mam take narok na 2 nebo 3 mesicni vypovedni lhutu?Dekuji za odpoved.
Dobrý den, v případě výpovědi jak ze strany zaměstnance tak ze strany zaměstnavatele platí 2měsíční výpovědní lhůta. Co se týče odstupného, to náleží zaměstnanci pouze v určitých případech a to jen tehdy, jde-li o výpověď danou zaměstnavatelem z organizačních důvodů (tj. ruší-li se nebo přemisťuje-li se zaměstnavatel nebo jeho část, nebo se zaměstnanec stane nadbytečným) anebo v případě pracovního úrazu či nemoci z povolání, které znemožňují konat dále dosavadní práci.
Mgr. Lucie Jindrová
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com