nárok na odstupne ve vysi 3 mezd - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Nárok na odstupné

Eva Petruchová, 22.04.2008 11:46:00

Dobrý den,
moc bych Vás chtěla poprosit o radu. Firma ve které jsem právě zaměstnána zaniká a bude nás přebírat firma nová. Nová smlouva, která nám bude předložena k podepsání opět obsahuje 3 měsíční zkušební dobu. Mám v tomto případě nárok na odstupné?? Mám strach, že ve zkušební době, může být můj pracovní poměr ukončen a já budu bez práce i bez odstupného. Mockrát Vám děkuji za Vaši brzkou odpověď.
S přáním pěkného dne. Petruchová

Pozn. Smlouva v mém nynějším zaměstnání je na dobu neurčitou.

Re: Nárok na odstupné

Mgr. Oldřich Topka, 23.04.2008 15:11:04

Dobrý den, pracovněprávní poměry a práva a povinnosti z nich přecházejí v plném rozsahu a beze změn. Smlouvy tedy platí tak, jak jsou, není důvod pro to, aby Vám vystavovali smlouvy nové. Můžete kontaktovat Oblastní inspektorát práce s podnětem na podezření z porušování ZP.

Dotaz

Eva Nováková, 26.03.2008 13:41:45

Dobrý den, v případě že nejsem ve zkušební době a zaměstnavatel mi nezaplatí mzdu v době splatnosti. Můžu dát okamžitou výpověď. Mám nárok na 3 mzdy? předem děkuji za odpověď. Eva

Re: Dotaz

Mgr. Oldřich Topka, 28.03.2008 10:40:40

Dobrý den, budou-li splněny podmínky uvedené v §56 písm. b) ZP, pak můžete. Nárok na odstupné je pro tento případ stanoven.

nárok na odstupne ve vysi 3 mezd

P.B., 07.11.2007 11:40:59

Dobry den,mam podepsanou smlouvu se zkusebni dobou 3 mesicu a po uplynuti na dobu neurcitou. Pokud dam ja nebo mi zamestnavatel da vypoved po uplynuti zkusebni doby....Mam pravo dostat 3x vysi me mzdy a mam take narok na 2 nebo 3 mesicni vypovedni lhutu?Dekuji za odpoved.

Re: nárok na odstupne ve vysi 3 mezd

Šéfredaktor, 07.11.2007 17:02:47

Dobrý den, v případě výpovědi jak ze strany zaměstnance tak ze strany zaměstnavatele platí 2měsíční výpovědní lhůta. Co se týče odstupného, to náleží zaměstnanci pouze v určitých případech a to jen tehdy, jde-li o výpověď danou zaměstnavatelem z organizačních důvodů (tj. ruší-li se nebo přemisťuje-li se zaměstnavatel nebo jeho část, nebo se zaměstnanec stane nadbytečným) anebo v případě pracovního úrazu či nemoci z povolání, které znemožňují konat dále dosavadní práci.

Mgr. Lucie Jindrová

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »