Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den.Zahájila jsem studium střední školy z vlastní vůle.před nástupem jsem si vše domluvila s přímým nadřízeným,kdy budu potřebovat uvolnit i řešení zastupování.nadřízený mi sdělil že firma mi bránit ve studiu nemůže a že souhlasí.školu jsem tedy zaplatila a najednou nadřízený přišel s tím abych si dala písemnou žádost a jak chci řešit hodíny po které budu uvolněná.navrhla jsem tedy neplacené volno,protože dovolenou budu potřebovat ke zkouškám a o letních prázdninách(jsem samoživitelka).najednou s tím zaměstnavatel nesouhlasí.má právo mi studium zakázat a neuvolnit mě na potřebné hodiny?jedná se o dva dny po dvou hodinách každý lichý týden,tj celkem 8.hodin za měsíc.poraďte mi prosím jak v tomto postupovat.Děkuji Svobodová
Dobrý den, pokud by se studium hodnotilo jako zvýšení kvalifikace k Vámi vykonávané práci a v zájmu a z potřeby zaměstnavatele, pak by Vám náležely úlevy podle §232 ZP. Pokud však jde o studium čistě z osobních důvodů, pak (i když je to jistě chvályhodné) záleží na tom, jak bude ochotný Vám v této věci vyjít vstříc. V krajním případě by pak skutečně mohl požadovat, aby jste vykonávala práci i v době, kdy ji máte konat na místo toho, aby jste se účastnila studia.
Buď najdete nějaký kompromis nebo budete muset zvážit změnu zaměstnavatele.
Dobrý den,mám dotaz, zda má studující při zaměstnání nějaké úlevy na daních. Podotýkám, že studium není vyžadováno ze strany zaměstnavatele. Děkuji za odpověď.
Dobrý den, tenhle dotaz směřujte do poradny, která se daněmi zabývá nebo se informujte přímo na finančním úřadu.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com