Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,chtěl bych se zeptat jak mám dál postupovat,když zaměstnavatel nechce převzít moji výpověď ani osobně ani poštou.Jedná se o okamžité zrušení pracovního poměru z důvodu nevyplácení mzdy.Děkuji za odpověď
Dobrý den, nejprve píšete o výpovědi, pak najednou o okamžitém zrušení PP. To jsou ovšem zcela odlišné způsoby skončení PP.
Pokud odmítá osobní převzetí, pak si přizvěte svědka (nebo několik, ne však jiné zaměstnance, které pak může zastrašovat, ale někoho "zvenku") a předejte mu písemnost. Když ji odmítne převzít, nechejte mu ji třeba na stole, tak aby to všichni jasně viděli. V případě, že by okamžité zrušení napadl, podpoříte své tvrzení o doručení svědeckými výpovědmi. Je to sice trochu kostrbaté, ale když s ním není rozumná dohoda a chová se jako děcko, pak se musíte jistit.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat jestli se jedná o hrubé porušení pracovní kázně, jestliže jeden zaměstnanec v afektu shodí z židle druhého zaměstnance? děkuji
Dobrý den,
záleží hlavně na tom, zda-li a co se stalo tomu shozenému; jakou utrpěl škodu a na mnoha dalších okolnostech.
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda mám nárok na podporu v nezaměstnanosti,pokud sama podám výpověd v zaměstnání?Zaměstnavatel je momentálně v insolventním řízení a zřejmě nebude vyplácet mzdy za září 2008.Tvrdí,že pokud podám okamžitou výpověd,dohodou,nemám nárok na podporu v nezaměstnanosti.Bez mzdy se mi pracovat nechce a nové zaměstnání bohužel zatím nemám.Děkuji za odpověd.
§ 56 písm. a) zákoníku práce: Okamžité zrušení pracovního poměru zaměstnancem
Zaměstnanec může pracovní poměr okamžitě zrušit, jestliže zaměstnavatel mu nevyplatil mzdu nebo plat nebo náhradu mzdy nebo platu anebo jakoukoli jejich část do 15 dnů po uplynutí termínu splatnosti.
Nebude to žádná výpověď dohodou, ale okamžité zrušení! Ne podporu v nezaměstnanovsti to nebude mít vliv.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com