Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Jako muž v rozvodovém řízení mám na Internetu inzerát na seznámení. Na ten se mi ozvala paní L.K.
V naší komunikaci neustále zmiňovala jak jí rozvod vzal všechno a jak vůbec neví jak bude řešit finance. Komunikovala se mnou pravidelně a pokaždé zmínila tyto problémy. Dnes si myslím, že záměrně. Nabídl jsem jí pomoc formou uhrazení nákladů aktuálně souvisejících s jejím bytím, nic jsem výslovně nepožadoval. Ani jsem nemluvil o termínu vrácení, tomu jsem nechával volný průběh, ostatně mezi blízkými lidmi se předpokládá
vrácení dluhu adekvátně možnostem co nejdříve.
Vyzvedl jsem potřebnou částku a jel s ní nakoupit,zaplatit telefon a průkazky na MHD. K mému údivu však ještě týž den komunikace naprosto ustala a na můj pokus ji kontaktovat se osočila, že ji naháním. Na dotaz kdy a jak mi částku činící 4800,-Kč vrátí - a nabízím jí i formu splácení - mi napsala že mi nic nedluží a k tomu volí dokonce výhružný tón, mj.trestní oznámení na mne... Je nutné brát tuto věc jako neřešitelný omyl?
Dobrý den,
podle Vašeho dotazu soudím, že stále nevěříte zcela jednoznačnému závěru (který jste však měl předpokládat již předtím), že ta paní z Vás peníze jen podvodně vylákala. Můžete podat žalobu soudu na vrácení dlužné částky a domáhat se dluhu soudní cestou. Paní byla očividně protřelá - tím že jste jí půjčil jen 4.800,- a ne 5.000,- Kč a víc, nejde o trestný čin. Moc dobře již z počátku věděla, co chce a o co jí jde.
Příště si nic nezačínejte s lidmi, co si stále dokola jen stěžují na to, že nemají peníze - dost často to dělají s určitým cílem.
Děkuji za Vaši odpověď. Pro nějaké právní řešení je nejspíš nutné nějak prokázat že se tak opravdu stalo a já mám v ruce poze jeden z účtů, takže asi prostě tuto zkušenost budu muset položit na oltář své naivity a důvěry.
Ještě bych se chtěl zeptat, zda je možné, ev. s jakými důsledky můžu být stíhán za obtěžování, pošlu-li dotyčné sms nebo email třeba 2-3x za den s požadavkem na navrácení peněz? Mám se takového jednání raději zdržet? Nebo existuje nějaká hranice, která by ležela mezi omluvitelným vymáháním a skutečným obtěžováním.
Ptám se možná až příliš obšírně, ale potřebuji mít jasno co smím a co je bohužel jako postup špatně.
Děkuji.
Dobrý den,
Vy jste opravdu nějaký extrémní dobrák - ptát se na to, jestli "chudákovi" podvodnici můžete 3x denně psát SMS s požadavkem na navrácení peněz?! Samozřejmě že můžete a rozhodně to za žádné obtěžování nemůže být považováno. Uvědomte si, že poškozeným jste tu Vy a ne ona a rozhodně na ni neberte žádné ohledy. To že Vám vyhrožuje je jedna věc, prostě to zkouší, když očividně sama zjistila, že to na Vás zabírá.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com