Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat na jednu věc. Pracuji ve školství, mám 2 pracovní smlouvy. Jednu jako referentka - pracuji od 7.00 do 11.30. Potom ihned bez jakékoliv přestávky přecházím do družiny kde pracuji jako vychovatelka - od 11.30 do 14.30. Ani jedna smlouva není na celý úvazek.
Někdy se ale stává, že kolegyně ve družině je nemocná a to jsem ve družině až do 16.30hod. Pracuji ten den více jak 8,5hod. Polední přestávku na jídlo nebo svačinu nemám (časově to není možné).
Mám tedy nárok aspoň na nějaký příplatek za práci přes 8,5hodiny denně? Platí mi pouze 2hodiny práce přesčas bez ohledu na to, že jsem v práci vlastně nepřetržitě 9,5hod.
Děkuji za vaši odpověď.
Jana.
Dobrý den, sice máte 2 smlouvy, ale práce vykonáváte pro téhož zaměstnavatele. Ten by Vám měl nejdéle po 6 hodinách nepřetržité práce zajistit přestávku na jídlo a oddech. I v případě, že nelze práci přerušit, by měl zajistit alespoň minimální, přiměřenou dobu na takovou přestávku. Můžete to konzultovat také na příslušném školském odborovém svazu.
Jinak každou práci, kterou odpracujete přesčas by Vám měl uhradit v plné výši.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com