Nájemní smlouva na nebytový prostor - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Nájemní smlouva na nebytový prostor

Vlastimil Kašík, 29.09.2008 17:15:40

Dobrý den,potřeboval bych poradit ohledně platnosti této smlouvy.Smlouva trvala do ted cca2roky.Právník zastup.majitele mně napsal,že Smlouva je uplně neplatná zdůvodu-že,tento dokument neobsahuje esenciální náležitosti ve smyslu §3 zákona č.116/1990-vyúčtování záloh za vodné,stočné.
Nemohu mít svůj vlastní samostatný přívod vody na městský řád.Proto jsem si nechal na vlastní náklady namontovat vodoměr na přívodní trubku do této provozovny(abych předešel jakýmkoli dohadům).Vyúčtování již jednou proběhlo-1krát za rok-sumacca 5-6tisíc,bez připomínek majitelů.Elektřina i plyn jsou přepsány na mně.
Ted ztěchto důvodů ze dne na den mám prý okamžitě ukončit provoz jinak mně prý na vlastní náklady okamžitě vystěhují.Nemám prý jakýkoli právní nárok tento prostor užívat.
Děkuji za odpově,Váš názor.

Re: Nájemní smlouva na nebytový prostor

Mgr. Oldřich Topka, 07.10.2008 14:12:52

Dobrý den, podle toho, co píšete, není pravda, že by úhrady za plnění nebyly řešeny vůbec, pouze není řešeno určitá složka těchto plnění (vodné, stočné), což je ovšem vinou všech účastníků smlouvy. Ovšem s takovým kategorickým závěrem, že je smlouva zcela neplatná, by se dalo polemizovat. Doporučuji, aby jste se smlouvou zašel za právníkem a nechal si ji posoudit. Konečné a závazné stanovisko o neplatnosti smlouvy by však vydal teprve soud, na který by jste se mohl obrátit se žalobou o určení platnosti smlouvy. Nebo se druhá strana naopak může domáhat určení neplatnosti.
Pokud by přistoupili svévolně k násilnému vyklizení, mohli by postupovat neoprávněně.

Re: Nájemní smlouva na nebytový prostor

Vlastimil Kašík, 12.10.2008 18:12:12

Děkuji za Váš názor,na právníka jsem se obrátil a asi dojde k soudu.Jak celá věc dopadne nikdo neví,napíši Vám jak věc dopadla.Přeji pěkný den....V.Kašík

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »