Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den.
Koupil jsem přes realitku arden domek a ted zjištuji,že na něj byla nařizená demolice.
ve smlouvě nic o tym psáno není a mě osobně nic řečeno o demolici take nebylo.
Prostě mě to zatajily.
Poradite mi co ted?děkuji
Dobrý den. Přes realitní kancelář Arden reality Olomouc jsem si koupil družstevní byt. Realitní kancelář fungovala jako zprostředkovatel, na její účet se poslaly peníze (1.665.000 Kč) a do 10ti dnů od převodu členských práv na byt měla poslat peníze prodejci bytu. Tato lhůta již vypršela, peníze však odeslány nebyly. "Generální ředitel", který má finance na starosti telefony nepříjmá, ani nereaguje na SMS zprávy. Všichni ostatní v realitní kanceláři se hájí tím, že peníze má na starosti pouze gen. ředitel a oni o ničem nevedí a ani prý nechápou proč tel nezvedá. Můžete mi nějak poradit? Děkuji za odpověď
Dobrý den, v této věci je možné zvážit nejen podání trestního oznámení, ale také žaloby o zaplacení dlužné částky. Tuto žalobu by však měl podat ten, kdo měl peníze obdržet, tedy prodávající bytu. Vy jste svou povinnost složit kupní cenu splnil, teď musí povinnost vyplatit ji oprávněnému přímo RK. To je jedna z nevýhod takových "úschov" přímo u RK a je vždy vhodnější si úschovu takových částek zajistit u advokáta nebo notáře, kde celá úschova probíhá mnohem jistěji.
Lze také podat podnět i na Českou obchodní inspekci.
Zdravím mám podobný problém s těmito zloději.Prodal jsem přez ně RD a peníze také nemám---samé výmluvy a lži.
Dluží mi 1000000Kč
A jak dlouho na peníze čekáte? ... já měsíc
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com