Rozvod a majetek - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Rozdělení majetku

Michal Michal, 30.09.2008 16:59:00

Dobrý den,chtěl bych se zeptat na rozdělení majetku po rozvodu.V červenci jsem se rozvedl a s manželkou jsme se na všem docela dobře domluvili,jen se nemůžeme nějak shodnout na bytě.Maželka se odstěhovala a já v bytě také nebydlím a manželka po mě chce abych byt prodal a polovinu ji dal.Ale já jsem byt dostal jako svobodný od firmy,někdy v roce 1993,ale v roce 2002 jsme museli vstoupit do družstva a zaplatit vstupní poplatek 90 000kč,jelikož to firma prodala.Tak bych vás chtěl poprosit o radu,jestli má manželka nárok na polovinu bytu a nebo ne.děkuji za odpověď. Michal

Rozvod a majetek

Silvie Kosňovská, 29.09.2008 15:35:34

Dobrý den, chtěla bych vás požádat o radu. Má matka se před 6-ti lety vdala, nyní se bude rozvádět. Její manžel ještě za manželství získal byt po otci a taky jej prodal, matka o tom nic nevěděla. Má i ona právo na peníze z toho prodeje? Děkuji za odpověď. Silvie K.

Re: Rozvod a majetek

Petr Petr, 30.09.2008 19:52:33

Do SJM nepatří majetek získaný dědictvím ani majetek získaný darem (pokud tedy nebyli obdarováni oba manželé). Z uvedeného tedy vyplývá, že na tento majetek jmenovaná mít nárok nebude.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »