Nájemní smlouva - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Nájemní smlouva

Lucie Kreanová, 29.09.2008 12:39:08

Dobrý den.S přítelem jsme si pronajali byt a pronajímatel zapsal do nájemní smlouvy jen přítele,mě ne.Budu mít nějaký problém vyřídit si trvalé bydliště ve městě,kam jsme se přestěhovali?Děkuji za odpověď.

Re: Nájemní smlouva

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 29.09.2008 13:10:07

Dobrý den,
moc nerozumím Vašemu dotazu - pokud máte na mysli, zda budete mít problém při zřízení trvalého bydliště na adrese nájmu, tak především k tomu potřebujete písemný souhlas pronajímatele. Pokud s tím bude souhlasit, žádný problém s tím pak mít nebudete.

Re: Nájemní smlouva

Věra Hermanová, 03.10.2008 22:25:53

Dobrý den, bydlím sama v bytovce, kterou si odkoupil jeden z mých sousedů. Sice v bytě bydlím sama, ale mé dvě děti, které se mnou už dobrých pět let nebydlí, mají stále trvalé bydliště v mém bytě.Zatím ale nemohou trvalé bydliště přehlásit. Majitel domu je ale zapsal do nájemní smlouvy, tvrdí, že to musí být. A já jsem tím podle něj povinna za ně vše hradit tzn. vodné, stočné atd. Dle mého názoru by to ale mělo být rozdělováno pouze na osoby, které tam opravdu bydlí.... Majitel domu dostane fakturu, kterou nám nikomu ani neukáže a řekne částku, kterou pak rozpočítá na 11 lidí v domě, kteří tam ale vůbec nebydlí a ani nejezdí. Prosím tedy o radu, jakým způsobem se to dá řešit. Jestli na to má, či nemá nárok. Jelikož s ním není rozumná domluva, potřebuji zjistit co mohu v tomto případě dělat. Moc Vám děkuji za radu Hermanová

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »