Koupě pozemku X smlouva o nájmu pozemku - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

koupe pozemku

Miroslava Doležalová, 19.03.2009 13:42:51

Dobry den, mam zajem o pzemek od obce. mam podepisovat smlouvu pred budouci kupni smlouvou. Chci se zeptat, pokud budu tuto smlouvu podepisovat, mela bych znat vyskyt mnozstvi radonu na pozemku, nebo se to zjistuje az po podepsani smlouvy? a Kdo by mel hradit poplatky jako napr. razitka, kolky...? Obec nebo já?
dekuji za odpovedi

Koupě pozemku X smlouva o nájmu pozemku

Edita Kopišťová, 25.09.2008 13:14:53

Dobrý den,prosím o radu:koupila jsem pozemek-ornou půdu.Býv.majitel podepsal v realitce se mnou smlouvu ve které podepisuje,že pozemek neužívá 3osoba.Po veškerých převodech jsem si pozemek osela a vykolíkovala kůlama.Když oraly pozemek vedle,vyházely mě kůly a zoraly i můj osetý pozemek.Po pátrání jsem zjistila,že je to nějaký nájemce který půdu obhospodařoval výměnou půdy.Já koupila od p.Špačka,který měl nájem na 7let s agrií,ta výměnou směnila pozemek s Brťovem a ten s panem Andrdlíkem,který mě zaoral můj pozemek.Jak to mám teď řešit a po kom chtít náhradu osiva,geodezii atd.?Jak je to při prodeji pole,na kterém je nájemní smlouva 7let a já o ní při koupi nevěděla,vztahují se na mě práva a povinnosti od předchozího majitele?když jsem nic nepodepisovala a on mě podepsal ve smlouvě,že jej neužívá 3osoba?Je třeba se obrátit na právníky?Děkuji mockrát

Re: Koupě pozemku X smlouva o nájmu pozemku

Mgr. Oldřich Topka, 07.10.2008 12:29:41

Dobrý den, v dobré smlouvě by jistě byla stanovena sankce za to, že se prohlášení prodávajícího ukáže nepravdivým. Tvrdí-li prodávající, že převáděné pozemky nejsou zatíženy žádnými právy třetích osob (tedy i nájmem) a ve skutečnosti to není pravda, pak by za to měla být stanovena např. smluvní pokuta.
Jinak se to dá řešit v rámci odpovědnosti za vady, kdy i právní vada je vadou, za kterou prodávající ručí.
Jde-li o náhradu škody, pak tato problematika a zvláště hledání odpovědného subjekt patří k velmi náročným právním záležitostem a měla by jste ji svěřit odborníkům.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »