Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobry den, mam zajem o pzemek od obce. mam podepisovat smlouvu pred budouci kupni smlouvou. Chci se zeptat, pokud budu tuto smlouvu podepisovat, mela bych znat vyskyt mnozstvi radonu na pozemku, nebo se to zjistuje az po podepsani smlouvy? a Kdo by mel hradit poplatky jako napr. razitka, kolky...? Obec nebo já?
dekuji za odpovedi
Dobrý den,prosím o radu:koupila jsem pozemek-ornou půdu.Býv.majitel podepsal v realitce se mnou smlouvu ve které podepisuje,že pozemek neužívá 3osoba.Po veškerých převodech jsem si pozemek osela a vykolíkovala kůlama.Když oraly pozemek vedle,vyházely mě kůly a zoraly i můj osetý pozemek.Po pátrání jsem zjistila,že je to nějaký nájemce který půdu obhospodařoval výměnou půdy.Já koupila od p.Špačka,který měl nájem na 7let s agrií,ta výměnou směnila pozemek s Brťovem a ten s panem Andrdlíkem,který mě zaoral můj pozemek.Jak to mám teď řešit a po kom chtít náhradu osiva,geodezii atd.?Jak je to při prodeji pole,na kterém je nájemní smlouva 7let a já o ní při koupi nevěděla,vztahují se na mě práva a povinnosti od předchozího majitele?když jsem nic nepodepisovala a on mě podepsal ve smlouvě,že jej neužívá 3osoba?Je třeba se obrátit na právníky?Děkuji mockrát
Dobrý den, v dobré smlouvě by jistě byla stanovena sankce za to, že se prohlášení prodávajícího ukáže nepravdivým. Tvrdí-li prodávající, že převáděné pozemky nejsou zatíženy žádnými právy třetích osob (tedy i nájmem) a ve skutečnosti to není pravda, pak by za to měla být stanovena např. smluvní pokuta.
Jinak se to dá řešit v rámci odpovědnosti za vady, kdy i právní vada je vadou, za kterou prodávající ručí.
Jde-li o náhradu škody, pak tato problematika a zvláště hledání odpovědného subjekt patří k velmi náročným právním záležitostem a měla by jste ji svěřit odborníkům.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com