Kategorie: Občanské právo / Pojištění
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Chtěl bych získat právní názor na následující situaci. Otec na mě převedl nemovitost ale pojistnou smlouvu jsme nezměnili.Po půl roce se stala pojistná událost, kterou jsme nahlásili a pojišťovna na ni vyplatila pojistné. Při příležitosti této poj. události jsme ukončili i původní smlouvu a se stejnou pojišťovnou uzavřeli novou smlouvu na mě jako nového majitele.
Po dalším půl roce byla v pojišťovně kontrola a ta zjistila, že plnění z naší poj. události bylo vyplaceno neoprávněně, protože původní smouva zanikla už v době převodu nemovitosti (podle tehdejších Všeobecných podmínek). Pojišťovna nás vzápětí vyzvala, abychom peníze z plnění vrátili a odmítla uznat svoji chybu (likvidátorka neověřila majitele v katastrální knize).
Je pojišťovna v právu s vymáháním pohledávky ? Děkuju za odpověď.
Dobrý den,
to bez znalosti věci nemohu vědět - dojděte se smlouvami a vším ostatním za místním advokátem, ať Vám poradí.
Řešíme tento samý případ,pojišťovna věděla od začátku,že je pojištění na jinou osobu a plnění vyplatila.Nebyly jsme spokojeni s průběhem likvidace a tak hned následoval dopis,abycom peníze vrátily. Pojištění také zaniká zánikem pojištěné věci nebo skončením užívání poj. věci.Tak nevím jak si to vysvětlit,protože pojištěný ji dál užíva i když není vlastník.Nejde mi ani tak o odpověd,ta bude asi stejná jako u předchozího příspěvku,ale spíše o to ,jestli někdo má podobnou zkušenost a jak dopadl.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com