závazky v případě smrti - fórum

Kategorie: Občanské právo / Závazkové právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dluhy!!!

lukas zoubek, 07.06.2009 21:16:02

Dobrý den. Rodiče jsou rozvedeni, a můj otec má nějaké dluhy které nesplácí cca 100 000kč. Hrozí mu že ho vyhodí z podnájmu nemá žádný majetek možná ani práci. Zajímá mě zda je možné jestli mohou požadovat tento dluh po mě, v případě neschopnosti, splácet či umrtí. S otcem se moc nestýkám a bojím se abych nemusel něco platit. Popřípadě jak tomu předejít. Mnohokrát děkuji za radu

Re: Dluhy!!!

Franken Sharp, , 28.06.2009 19:34:11

Dobrý den,
určitě se nemusíte obávat, že by se věřitelé obrátili na Vás.

dědictví

pavel Jiruš, 11.02.2009 15:09:01

Dobrý den.V červnu 2008 mi zemřela matka.Notářce se ozvala banka kde měla matka uvěr cca 150000kč.20.ledna přišel vypis z učtu na matku tak jsem šel do banky co to ma znamenat v doměni že učet je zablokovan a tam mi bylo řečeno že musím dluh uhradit.Ve smlouvě není žadný ručitel ani moje jmeno.O uvěru jsem ani nevěděl tak se chci zeptat zda jsem nucen ho uhradit.Někde jsem slyšel ze se dluhy nedědi ale nevim co je na tom pravdy.Banka se vubec neozvala a kdybych tam nešel z vlastni iniciativy tak se ani nedozvím že uroky stale naskakuji a učet stale existuje.Notařka mi řekla že si to s bankou vyřeší že tam nemusim nic nahlašovat o umrti.Samozřejmě že ty peníze nemám tak mi banka nabidla uvěr na zaplacení ale to nechci.už nevím jak dal tak se obracím na vas. Děkuji předem.Pavel Jiruš

závazek v případě smrti

Miroslava Hrušková, 29.01.2009 21:16:06

Prosím o zodpovězení dotazu:byla sepsaná smlouva mezi sourozenci ,že jeden z nich-vlastník pozemku,se rozdělí po prodeji pozemku se svými sourozenci o částku,získanou prodejem pozemku stejným dílem.Vznikla mezi nimi smlouva o výplatě peněžní částky,vázaná na prodej pozemku.Vlastník pozemku,před tím ,než mohl pozemek prodat,zemřel.můj dotaz zní-přechází zmíněná smlouva mezi sourozenci na dědice zemřelého a s tím i výplata peněz po případném prodeji pozemku?
Děkuji Vám za odpověď

závazky v případě smrti

sona adamcova, 24.09.2008 19:56:49

Dobrý den,
jak je to s nasmlouvanými službymi různých subjektů např. UPC,nájem bytu a pod v případě smrti povinného.Končí - jsou zablokované stejně jako účty nebo na někoho přechází.Děkuji za odpověd.

Re: závazky v případě smrti

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 10.10.2008 15:06:29

Dobrý den,
je třeba o úrmtí tyto subjekty informovat, aby o skutečnosti věděly a neúčtovaly za dobu neužívání takových služeb poplatky.

Re: závazky v případě smrti

monika pluhařová, 22.11.2008 22:46:53

dobrý den, zemřel nám otec,který trvale žil u sestry,nic neměl, nic nevlastnil,ale zjistily jsme,že u české spořitelny zplácí půjčku a na svém sporožirovém účtě má vyčerpaný kontokorent-zajímá nás
jestli se dluhy také dědí a budeme je muset uhradit a je li možnost se takového dědictví vzdát???
Děkuji za odpověď.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »