smlouva s T-mobile - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Zrušení smlouvy s T-mobile

Kateřina Novotná, 18.09.2009 20:55:16

Před rokem jsem uzavřela smlouvu s T-mobile na rok s tarifem Bav se s mých pět. V obchodních podmínkách mají dobře schované, že smlouva má automatickou prolongaci.

Automatická prolongace lze zrušit na internetových stránkách po přihlášení v službě Můj T-mobile. Řádně v termínu jsem toto vypnula pomocí svého prohlížeče.

Teď má T-mobile výpadky serverů a problémy s databázemi a včera jim spadl celý systém.

Nicméně mi začali tvrdit, že vzhledem k tomu že záznam o mém zrušení prolongace v systému nemají, mi smlouvu prodloužili automaticky a já nemohu dělat vůbec nic. Na dotaz na odstoupení mi odpověděli, že toto není vůbec možné a já zůstanu jejich zákazníkem až do vypršení automaticky prodloužené smlouvy.

Mám pořízené důkazy (printscreenem) o tom, že jsem o zrušení prolongace žádala, jakým způsobem se tedy mám bránit?

Děkuji za odpověď

Smlouva s Telefonica O2

Eduard Záhořík, 10.10.2008 23:53:06

Prosím o vyjádření ke smlouvě :
Chtěl bych uzavřít smlouvu na zřízení telefonní linky a provozování internetu v akční nabídce.Ve smlouvě je jako předmět smlouvy uvedeno : Předmětem Smlouvy, včetně jejich příloh,je závazek Poskytovatele poskytovat Zákazníkovy dohodnuté "Služby" a závazek Zákazníka za tyto Služby zaplatit cenu platnou ke dni
poskytnutí Služeb. Ceny za poskytované Služby a cenové podmínky jsou uvedeny v příslušných cenících pro jednotlivé služby, vydaných Poskytovatelem, platných ke dni poskytnutí Služeb.
Nikde, ani v přílohách smlouvy ale není uvedeno o jaký druh služby se jedná a jaká je její cena, případně garantovaná doba platnosti ceny. Dle sdělení poskytovatele je smlouva v naprostém pořádku a nemusím se ničeho obávat.
Je takto sepsaná smlouva platná? Mohu uspět s požadavkem o doplnění objednané služby a její ceny?
Děkuji předem za Váši radu a názor.

Re: Smlouva s Telefonica O2

Mgr. Oldřich Topka, 15.10.2008 13:07:07

Dobrý den, operátoři příliš často na připomínky zákazníků nepřistupují. Mají své vzorové smlouvy, které upravují vztah rámcově a k tomu všeobecné obchodní podmínky, které obsahují další podstatné skutečnosti a zákazník s nimi souhlasí podpisem smlouvy bez ohledu na to, jestli kdy vůbec viděl.
Ovšem požadovat po nich vysvětlení nejasností možné je, tomu by měli vyhovět. Takže na dotaz z čeho vyplývá a kde je obsažen obsah pojmu "Služby", by Vám odpovědět měli. Stejně tak požadujte i vysvětlení, kde je obsažena garance ceny.
Pak bude záležet na Vás, jestli se rozhodnete jejich podmínky akceptovat nebo budete hledat jiného poskytovatele.

smlouva t-mobile

martina košťálová, 29.09.2008 14:17:27

tak jsem se chtěla zeptat jak to mám dál řešit a jak vypovědět smlouvu. moc děkuji za vaší odpověď

Re: smlouva t-mobile

Mgr. Oldřich Topka, 06.10.2008 15:57:06

Dobrý den, platí to samé, co je uvedeno v odpovědi na dotaz pod tím Vaším. K tomu, aby bylo možné se jasně vyjádřit, je nutné znát smlouvu a podmínky operátora, ale takové revize zde neposkytujeme.
Vy by jste však mohla zvážit návštěvu advokáta a zjistit, jestli by nestálo za to, uplatňovat na operátorovi náhradu škody, které Vám špatně odvedenou prací jeho zaměstnance vznikla. Eventuálně můžete kontaktovat také Český telekomunikační úřad a požádat o vyjádření k Vašim potížím s operátorem, pokud ovšem úřad bude nějak reagovat.

smlouva t-mobile

martina košťálová, 29.09.2008 14:15:18

Dobrý den, měla bych prosbu a už nevím kam se obrátit.Měla jsem dluh z minula u t-mobile dluh jsem zaplatila na pobočce kde mi dali potvrzení o zaplacení a uzavřeli se mnou novou smlouvu.O pět měsíců později ke mě přišel exekutor, že jsem nezaplatila dluh, který jsem zaplatila volala jsem na t-mobile a během několika dnů mi přišel papír kde mi napsali, že se omlouvají, ale že jejich zaměstnanec udělal chybu a dlužím ještě částku čtyři tisíce a po zaplacení mi přijdou úroky s prodlení z nezaplacené částky.chtěla jsem podrobný výpis za co dlužím ještě peníze ale nikdy mi nic neposlali jen se omlouvají že jijich zaměstnanec udělal chybu a že dlužnou částku a náklady s ní spojené musím uhradit.Napsala jsem vypovězení smlouvy ve které jsem uvedla, že i přes to že jsem uhradila dluh, který mi vyčíslili nezrušili exekutora a že již k nim nemám důvěru a že mi do dnes neposlali žádnou fakturu s rozpisem dlužné částky a že nemám důvěru v to, že po mě zas nebudou chtít platit další a další částky

smlouva s T-mobile

Jiří Kutra, 24.09.2008 14:12:53

Dobrý den , dne 20.12.2007 jsem uzavřel s T-mobile "smlouvu významného zákazníka" na 2 roky s podmínkou dodržovat minimální měsíční částku ve výši 2500 kč po dobu 24 měsíců . Tuto smlouvu jsem uzavřel jako živnostník na IČ . Podnikání jsem pozastavil z důvodů neuspokojivých finančních výsledků a momentálně nepodnikám . Psal jsem žádost na T-mobile o zrušení smlouvy z těchto důvodů , ale byla mi zamítnuta . Můj dotaz tedy je , jestli existuje jakýkoli způsob(kromě převedení smlouvy) ukončit tuto smlouvu ?Momentálně totiž nejsem schopný tuto částku nadále platit . Mnohokrát děkuji předem za odpověď .

Re: smlouva s T-mobile

Mgr. Oldřich Topka, 06.10.2008 15:43:51

Dobrý den, k tomu je třeba znát znění smlouvy a také všeobecných obchodních podmínek T-mobilu. Jen z těch by bylo možné zjistit, za jakých podmínek vzniká nárok na výpověď nebo odstoupení od smlouvy. Takovou revizi však zde neprovedeme, to je již komerční služba.
Bohužel pro Vás však mají mobilní operátoři velmi šikovně nastavené smlouvy a lze předpokládat, že pozastavení živnosti nebo ukončení podnikání není ze strany operátora důvodem proto, aby ukončoval pro něho velmi výhodnou smlouvu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »