Poštovné u vráceneho zboží - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Internet

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Vrácení zboží

Lucie Dardová, 16.12.2010 12:13:52

Dobrý den,

ráda bych Vás požádala o radu, jak jednat v případě, kdy si zásilková firma nevyzvedne na poště balík s vráceným zbožím.

V listopadu mi přišel balík s objednaným zbožím od jedné zásilkové firmy, které však neodpovídalo mým představám, tak jsem se rozhodla ihned ještě v originálním balení jej zaslat zpět(jednala jsem přesně dle jejich obchodních podmínek uvedených na webových stránkách). Sledovala jsem zásilku přes Českou poštu a balík byl předáván z jedné dodací pošty (sídlo firmy) na druhou, poté zase zpět (firma má uvedené na stránkách dvě adresy), až nakonec byl Českou poštou poslán zpět. Firma vedle zásilkové služby provozuje i restauraci (sídlí na stejné adrese, odkud jsou odesílány balíky), takže nepředpokládám, že by si nemohli balík vyzvednout.

Mám se pokusit ho zaslat znovu nebo podniknout něco jiného? Jedná se o balík v hodnotě 2 000,- Kč., tak jestli vůbec má cenu něco dělat...

Děkuji za radu a přeji příjemný den. S pozdravem Lucie Dardová

Poštovné u nepřevzané zásilky

Jana Pošvancová, 22.07.2010 21:22:02

Dobrý den,potřeboval bych poradit.V internetovém bazaru jsem si objednal kolo.Požadoval jsem slevu a bylo mi nabídnuto,že cena zůstane, ale že za mě zaplatí poštovné.Vše mám v emailech.Jenže když mi ho dovezli,jeho stav neodpovídal inzerátu.Bylo v katastrofickém stavu.Tak jsem ho nepřevzal.Teď po mě chce inzerant zaplatit dopravné.Má na to nárok? Děkuji JP

vrácení poštovného

Michaela Pospíšilová, 05.12.2008 14:34:04

Dobrý den, již 12.11. jsem posílala českou poštou balík, který byl při převozu poškozen, nikoliv obsah, jen obal. Tento balík adresát nepřijal z důvodu poškození a tento balík mi bude doručen po telefonické dohodě zpět.Ráda bych požadovala zpět poštovné a ráda bych se touto cestou zeptala, zda mám na vrácení poštovného nárok. Předem velice děkuji za odpověď. Pospíšilová

Poštovné u vráceneho zboží

David Pospisil, 24.09.2008 09:39:36

dobrý den, pri koupi na internetu mam pravo na vraceni zbozi prodavajicimu bez udani duvodu. Ma pri tomto vraceni prodavajici pravo si ponechat naklady na poslani zbozi a vrátil by nám tedy pouze penize za vlastní zboží a nikoli za dopravu??v nasem pripade se jedna o rekl bych nezanedbatelnou částku 660 Kč. Dekuji David Pospisil

Re: Poštovné u vráceneho zboží

Mgr. Oldřich Topka, 02.10.2008 12:41:18

Dobrý den, náklady, které vznikly dodavateli s vrácením zboží (tedy i za jeho doručení zákazníkovi), si účtovat může a navíc náklady, které vzniknou s odesláním zboží Vám, si hradíte sám. Kromě toho si může účtovat i další účelně vynaložené náklady, např. kontrola a čištění zboží, nové zabalení apod.
Dělá se to např. tak, že je vrácena cena zboží po odečtení těchto nákladů a na tento rozdíl se vystaví dobropis.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »