Kategorie: Obchodní právo / Internet
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
ráda bych Vás požádala o radu, jak jednat v případě, kdy si zásilková firma nevyzvedne na poště balík s vráceným zbožím.
V listopadu mi přišel balík s objednaným zbožím od jedné zásilkové firmy, které však neodpovídalo mým představám, tak jsem se rozhodla ihned ještě v originálním balení jej zaslat zpět(jednala jsem přesně dle jejich obchodních podmínek uvedených na webových stránkách). Sledovala jsem zásilku přes Českou poštu a balík byl předáván z jedné dodací pošty (sídlo firmy) na druhou, poté zase zpět (firma má uvedené na stránkách dvě adresy), až nakonec byl Českou poštou poslán zpět. Firma vedle zásilkové služby provozuje i restauraci (sídlí na stejné adrese, odkud jsou odesílány balíky), takže nepředpokládám, že by si nemohli balík vyzvednout.
Mám se pokusit ho zaslat znovu nebo podniknout něco jiného? Jedná se o balík v hodnotě 2 000,- Kč., tak jestli vůbec má cenu něco dělat...
Děkuji za radu a přeji příjemný den. S pozdravem Lucie Dardová
Dobrý den,potřeboval bych poradit.V internetovém bazaru jsem si objednal kolo.Požadoval jsem slevu a bylo mi nabídnuto,že cena zůstane, ale že za mě zaplatí poštovné.Vše mám v emailech.Jenže když mi ho dovezli,jeho stav neodpovídal inzerátu.Bylo v katastrofickém stavu.Tak jsem ho nepřevzal.Teď po mě chce inzerant zaplatit dopravné.Má na to nárok? Děkuji JP
Dobrý den, již 12.11. jsem posílala českou poštou balík, který byl při převozu poškozen, nikoliv obsah, jen obal. Tento balík adresát nepřijal z důvodu poškození a tento balík mi bude doručen po telefonické dohodě zpět.Ráda bych požadovala zpět poštovné a ráda bych se touto cestou zeptala, zda mám na vrácení poštovného nárok. Předem velice děkuji za odpověď. Pospíšilová
dobrý den, pri koupi na internetu mam pravo na vraceni zbozi prodavajicimu bez udani duvodu. Ma pri tomto vraceni prodavajici pravo si ponechat naklady na poslani zbozi a vrátil by nám tedy pouze penize za vlastní zboží a nikoli za dopravu??v nasem pripade se jedna o rekl bych nezanedbatelnou částku 660 Kč. Dekuji David Pospisil
Dobrý den, náklady, které vznikly dodavateli s vrácením zboží (tedy i za jeho doručení zákazníkovi), si účtovat může a navíc náklady, které vzniknou s odesláním zboží Vám, si hradíte sám. Kromě toho si může účtovat i další účelně vynaložené náklady, např. kontrola a čištění zboží, nové zabalení apod.
Dělá se to např. tak, že je vrácena cena zboží po odečtení těchto nákladů a na tento rozdíl se vystaví dobropis.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com