Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
JEště když mu to zaplatim ještě před tím než to dá písemně jse stáva výpoved neplatná ?
Dobrý den jsem maldý podnikatel který nezačal moc příjemně v podnikání měl jsem restauraci v praze ale ta "padla". ted mám restauraci na Jizerskejch horách a mám velký problém s majitelem budovy-hotelu ve které je resturace kterou mám v podnájmu podle smlouvy mu mám platit měsíčně 20000.- nájem + 18000.-poplatky + 3000.- byt ve druhým patře hotelu nezařízenej. Dlužím mu nájem za (říjen ale to už jenom 18000.-), listopad a prosinec sploatnost prosince a to byla splatnost za prosinec 20. listopadu . Co mám dělat když jse k tomu v prostorách restaurace pohybuje bez mého svolení a ukazuje prostory nějakému zámci o převzení pronájmu. A jednoho dne jsme se spozdili o týden a on nás hrubě vyhodil a zadržoval nám věci(PC, fotoaparát, registrační pokladna, alko/nealko, zásoby jídla...). Co vím je to že by to měl dát písemnětak jestli je to možný že by jste my poradili co mám dělat.
PS: co znamená hrubé vyhození pře prvém napadnul moji mámu(uhodil ji)
Dobrý den,
chtěla bych požádat o informaci a to kdy a z jakého důvodu může nájemník bytu dostat výpověď z nájmu.
Děkuji
Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou ohledně výpovědi z nájmu bytu. Před pár dny jsem byl nucen dát výpověď z nájmu bytu nájemníkovi, který opakovaně naplatí za nájemné.A to za měsíce 06,07,09. Výpověď byla odesaslána 1.10.2008 k ukončením nájmu k 31.1.2009. Jedná se mi o to, že nájemník po obdržení této výpovědi poukázal dlužné peníze na účet. Zůstává v platnosti tato výpověď nebo se stává výpověď neplatnou? Popřípadě jak mám dál postupovat pokud se nájemník odmítne vystěhovat? Děkuji Vám velice za odpověď K. Pachamnn
Dobrý den, zde je důležité jaký byl stav v době doručení výpovědi. Jestliže nájemné stále nebylo uhrazeno, pak je výpověď platná, protože výpovědní důvody v době doručení výpovědi existovali. Pokud by dlužné nájemné zaplatil před doručením, pak by výpověď platná nebyla, ale to není tento případ.
Když se i navzdory platné výpovědi nevystěhuje, budete muset podat žalobu o vyklizení nemovitosti. Soud rozhodne o jeho povinnosti byt vyklidit s tím, že Vy mu budete muset zajistit přístřeší (provizorium do doby než si najde nové bydlení). Náhradní byt ani ubytování mu tedy zajišťovat nebudete.
Nebude-li respektovat ani to, lze požádat o nařízení exekuce. Pak bude vystěhován nedobrovolně.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné ukončit smlouvu i jinak, než jak je stanoveno v ustanoveních předmětné smlouvy. Např. ve smlouvě o obchodním zastoupení, která je sjednána na dobu 7 let, je možný zánik tohoto zastoupení dle smlouvy buď uplynutím této doby nebo dohodou stran. Je možné tuto smlouvu vypovědět již dříve, i když možnost výpovědi není ve smlouvě výslovně uvedena? Pokud ano, tak dle jakého ustanovení práv.předpisu a jaká je výpovědní doba (zda např.§ 582 OZ a 3 měsíční výp.lhůta?).
Děkuji.
Dobrý den, smlouva se mimo jiné řídí i příslušnými právními předpisy, v tomto případě tedy i obchodním zákoníkem. Zánik závazků z OZ je však jednoznačně řešen pouze u smlouvy na dobu neurčitou (§668 ObchZ) nebo u smlouvy výhradní (§672 ObchZ), nikoliv u smlouvy na dobu určitou (s výjimkou v §668/6). Takže jste si smlouvu měla lépe ohlídat před jejím podpisem a vymínit si kromě jiných důvodů zániku také možnost výpovědi, což by bylo při 7-letém časovém horizontu rozumné.
Teď musíte plnit to, co bylo sjednáno a pokusit se dosáhnout dohody.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com