vypovězení smlouvy - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

H´Hrubé vyhození z podnájmu 2

Jakub Ďurian, 15.12.2008 19:16:35

JEště když mu to zaplatim ještě před tím než to dá písemně jse stáva výpoved neplatná ?

Hrubé "vyhození" z podnájmu restaurace

Jakub Ďurian, 15.12.2008 19:04:34

Dobrý den jsem maldý podnikatel který nezačal moc příjemně v podnikání měl jsem restauraci v praze ale ta "padla". ted mám restauraci na Jizerskejch horách a mám velký problém s majitelem budovy-hotelu ve které je resturace kterou mám v podnájmu podle smlouvy mu mám platit měsíčně 20000.- nájem + 18000.-poplatky + 3000.- byt ve druhým patře hotelu nezařízenej. Dlužím mu nájem za (říjen ale to už jenom 18000.-), listopad a prosinec sploatnost prosince a to byla splatnost za prosinec 20. listopadu . Co mám dělat když jse k tomu v prostorách restaurace pohybuje bez mého svolení a ukazuje prostory nějakému zámci o převzení pronájmu. A jednoho dne jsme se spozdili o týden a on nás hrubě vyhodil a zadržoval nám věci(PC, fotoaparát, registrační pokladna, alko/nealko, zásoby jídla...). Co vím je to že by to měl dát písemnětak jestli je to možný že by jste my poradili co mám dělat.

PS: co znamená hrubé vyhození pře prvém napadnul moji mámu(uhodil ji)

výpověď z nájmu

emília marková, 15.12.2008 12:36:01

Dobrý den,
chtěla bych požádat o informaci a to kdy a z jakého důvodu může nájemník bytu dostat výpověď z nájmu.
Děkuji

platnost výpovědi z nájmu bytu

Kryštof Pachmann, 13.10.2008 11:07:32

Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou ohledně výpovědi z nájmu bytu. Před pár dny jsem byl nucen dát výpověď z nájmu bytu nájemníkovi, který opakovaně naplatí za nájemné.A to za měsíce 06,07,09. Výpověď byla odesaslána 1.10.2008 k ukončením nájmu k 31.1.2009. Jedná se mi o to, že nájemník po obdržení této výpovědi poukázal dlužné peníze na účet. Zůstává v platnosti tato výpověď nebo se stává výpověď neplatnou? Popřípadě jak mám dál postupovat pokud se nájemník odmítne vystěhovat? Děkuji Vám velice za odpověď K. Pachamnn

Re: platnost výpovědi z nájmu bytu

Mgr. Oldřich Topka, 15.10.2008 13:21:09

Dobrý den, zde je důležité jaký byl stav v době doručení výpovědi. Jestliže nájemné stále nebylo uhrazeno, pak je výpověď platná, protože výpovědní důvody v době doručení výpovědi existovali. Pokud by dlužné nájemné zaplatil před doručením, pak by výpověď platná nebyla, ale to není tento případ.
Když se i navzdory platné výpovědi nevystěhuje, budete muset podat žalobu o vyklizení nemovitosti. Soud rozhodne o jeho povinnosti byt vyklidit s tím, že Vy mu budete muset zajistit přístřeší (provizorium do doby než si najde nové bydlení). Náhradní byt ani ubytování mu tedy zajišťovat nebudete.
Nebude-li respektovat ani to, lze požádat o nařízení exekuce. Pak bude vystěhován nedobrovolně.

vypovězení smlouvy

Hanka, 23.09.2008 09:03:59

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné ukončit smlouvu i jinak, než jak je stanoveno v ustanoveních předmětné smlouvy. Např. ve smlouvě o obchodním zastoupení, která je sjednána na dobu 7 let, je možný zánik tohoto zastoupení dle smlouvy buď uplynutím této doby nebo dohodou stran. Je možné tuto smlouvu vypovědět již dříve, i když možnost výpovědi není ve smlouvě výslovně uvedena? Pokud ano, tak dle jakého ustanovení práv.předpisu a jaká je výpovědní doba (zda např.§ 582 OZ a 3 měsíční výp.lhůta?).
Děkuji.

Re: vypovězení smlouvy

Mgr. Oldřich Topka, 02.10.2008 15:25:08

Dobrý den, smlouva se mimo jiné řídí i příslušnými právními předpisy, v tomto případě tedy i obchodním zákoníkem. Zánik závazků z OZ je však jednoznačně řešen pouze u smlouvy na dobu neurčitou (§668 ObchZ) nebo u smlouvy výhradní (§672 ObchZ), nikoliv u smlouvy na dobu určitou (s výjimkou v §668/6). Takže jste si smlouvu měla lépe ohlídat před jejím podpisem a vymínit si kromě jiných důvodů zániku také možnost výpovědi, což by bylo při 7-letém časovém horizontu rozumné.
Teď musíte plnit to, co bylo sjednáno a pokusit se dosáhnout dohody.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »