Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den.Moje tchýně nedávno prodalaa svůj byt.Podělila mého manžela a svého druhého syna.Nám dala víc s tím,že bude bydlet s náma.Domluvili se, ústně, že barák bude na manželovo jméno.Manžel si vzal v bance hypotéku, přidal k nim dané peníze a koupili jsme barák.Tchýně s náma bydlela spokojeně asi rok, nepřispívala na inkaso, ani na jídlo.Sem tam něco koupila, což věčně připomíná.Jakmile jsme po ni začali chtít třetinu z daného inkasa tak chtěla aby manžel na ni napsal půlku baráku.Manžel nesouhlasil.Tchýně chce, aby manžel barák prodal a peníze ji vrátil.Přitom tu tchýně stále bydlí.Má tu trvalé bydliště, nikdo ji nevyhazuje.Má svůj pokoj a jinak používá stejné prostory a naše spotřebiče.Když ani s tímhle manžel nesouhlasil, chce nás dát k soudu.Jak se můžeme bránit?
Dobrý den,paní magistro, obracím se na Vás s prosbou o radu, vztahující se k darovací smlouvě a již nabytého daru, který byl zapsán na KÚ a jehož jsem výlučným vlastníkem. Jedná se o trochu paradoxní situaci,neboť já nechci vrátit dar po druhé osobě,naopak,já sám bych chtěl vrátit ZPĚT dar své tetě-dárci,která mě před rokem darovala 3 parcely. Jedná se o to, že v darovací smlouvě byly uvedeny chybná čísla parcel,která sice patřily všechny tetě, ale já mám zájem jen o jednu z těchto parcel, aproto bych zbývající dvě parcely,které jsou uvedeny ve smluvě chtě vrátit zpět tetě,protože je měl dostat jiný člen rodiny.Jedná se o tetu ve 3.skupině a nechtěl bych to řešit novou darovací smlouvou,kdy teta by musela platit darovací daň,přestože mi parcely dřívě darovala.Prosím, je možno částečně vrátit dar zpět dárci, kdy ze tří parcel,které nyní vlastním, mám zájem jen o jednu z nich a zbytečně to neřešit novou darovací smlouvou? Předem Vám děkuji za informaci, Martin
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com