Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
mám ještě jeden dotaz a to ohledně bytu, který jsem pořídila přes překlenovací úvěr u ČMSS, která má na být výhradní zástavní právo. V případě, že banka odstoupí od smlouvy a žádá vyplacení úvěru (částka cca 400.000,-) a já jako matka na MD nemám samozřejmě tolik finančních prostředků, může dojít k exekuci na tento byt i přesto, že výhradní zástavní právo má ČMSS? Popř. lze byt přepsat např. na mou matku. A jak soud postupuje v případě, že člověk nevlastní žádné movité věci a je doma na rodičovské dovolené? Úvěry byly pořízeny před sňatkem. Děkuji za odpověď. S pozdravem Renata K.
Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o radu. U jedné bankovní společnosti, jsem měla 7 spotřebitelských úvěrů, které jsem řádně splácela do doby, než jsem zůstala na nemocenské a nyní na MD, kdy mi rapidně klesl příjem téměř o polovinu. Úvěry jsem neplatila 3 měsíce. Dnes jsem obdržela dopis s Předžalobní výzvou, kde mě banka žáda o vyrovnání dluhu do 10-ti dnů, částka celkem dělá cca 400.000,- banku jsem telefonicky kontaktovala a snažila se najít vhodné řešení, protože mám zájem dluh splatit, ale momentálně mi to má finanční situace nedovoluje. Bylo mi navrhnuto, platit k 15. dni v měsíci 40.000,- a předejít tak soudnímu jednání, ale i tak je částka pro mě neúnosná. V březnu se opět vracím do práce na plný úvazek. Když dojde k soudu a já jako žena ma MD s minimálním příjmem, mám šanci že bude k této situaci přihlédnuto? Zájem na splácení mám! Jsem vdaná, 2 děti, úvěry byly čerpány ještě před sňatkem. Děkuji za Vaši odpověď. S pozdravem Renata K.
Dobrý den,
soud žalobě vyhoví bez ohledu na Vaši finanční situaci - můžete ho však požádat, aby Vám uložil plnit dluh ve splátkách. Zkuste sama navrhnout nějakou rozumnou částku.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com