Výpověď pro nadbytečnost a odstupné - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Výpověď pro nadbytečnost a odstupné

Kamila Kočí, 21.09.2008 09:28:23

Dobrý den, vracím se do zaměstnání po MD přesně v den, kdy budou synovi 3 roky. Nyní už vím,že se mnou zaměstnavatel nepočítá. Mohu dostat výpověď pro nadbytečnost, když na mé místo byl před 3 lety přijat zaměstnanec na dobu neurčitou? Jak mám v tomto případě postupovat? Mám nárok na odstupné ve výši 3 platů nebo vyšší? Z jaké průměrné mzdy se odstupné vypočítává - z té, co jsem měla před 3 lety nebo z té, co bych měla v současnosti - třeba podle hrubé mzdy zaměstnance,který je na mém místě? Za odpovědi předem moc děkuji.

Re: Výpověď pro nadbytečnost a odstupné

Mgr. Oldřich Topka, 29.09.2008 13:51:10

Dobrý den, tohle vše je tu již řešeno mnohokrát, příště si před vložením dotazů nejprve projděte diskuze.
Po návratu z RD Vám musí přidělit místo podle Vaší smlouvy, neznamená to však, že Vám musí "vrátit" tutéž práci a pracoviště. Jestli shledá Vaší nadbytečnost, pak Vás propustit může, pokud se nedohodnete na jiném řešení. Odstupné je 3-násobné a spočítá se Vám z pravděpodobného výdělku (jedním kritériem je právě mzda za stejnou nebo podobnou práci u jiných zaměstnanců).

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »