Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, vracím se do zaměstnání po MD přesně v den, kdy budou synovi 3 roky. Nyní už vím,že se mnou zaměstnavatel nepočítá. Mohu dostat výpověď pro nadbytečnost, když na mé místo byl před 3 lety přijat zaměstnanec na dobu neurčitou? Jak mám v tomto případě postupovat? Mám nárok na odstupné ve výši 3 platů nebo vyšší? Z jaké průměrné mzdy se odstupné vypočítává - z té, co jsem měla před 3 lety nebo z té, co bych měla v současnosti - třeba podle hrubé mzdy zaměstnance,který je na mém místě? Za odpovědi předem moc děkuji.
Dobrý den, tohle vše je tu již řešeno mnohokrát, příště si před vložením dotazů nejprve projděte diskuze.
Po návratu z RD Vám musí přidělit místo podle Vaší smlouvy, neznamená to však, že Vám musí "vrátit" tutéž práci a pracoviště. Jestli shledá Vaší nadbytečnost, pak Vás propustit může, pokud se nedohodnete na jiném řešení. Odstupné je 3-násobné a spočítá se Vám z pravděpodobného výdělku (jedním kritériem je právě mzda za stejnou nebo podobnou práci u jiných zaměstnanců).
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com