amortizace soukromeho vozu - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Nezaplacení amortizace soukromého vozidla

Michal Polášek, 30.10.2008 14:35:12

DOBRÝ DEN, ZAMĚSTNAVATEL MI POVOLIL V RÁMCI MÉ PRÁCE POUŽÍVAT K DOJÍŽDĚNÍ DO ZAMĚSTNÁNÍ AUTOMOBIL A I V RÁMCI FIRMY OBJÍŽDIM JEDNOTLIVÉ FILIÁLKY,BENZÍN MI PLATÍ,ALE AMORTIZACI MI ZA 5 MĚSÍCŮ NEZAPLATIL ANI JEDNOU.MÁM NA TO PRÁVO A MŮŽE MI TO VYPLATIT I ZPĚTNĚ?

Re: Nezaplacení amortizace soukromého vozidla

Mgr. Oldřich Topka, 07.11.2008 09:32:15

K uplatňování náhrad za používání vozidel jsou předpisy, které stanoví sazby již s přihlédnutím k amortizaci. Pokud neposkytuje náhrady v souladu s pravidly (což si musíte ověřit u nějaké účetní), pak se lze domáhat správného vyúčtování.

amortizace soukromeho vozu

Roman Hrdý, 20.09.2008 09:20:29

Dobry den,
pouzil jsem pro sluzebni cestu vlastni osobni auto. nyni mam problem s castkou za amortizaci vozu. Ve vyhlasce je castka 4.10 za km. Ovsem firma tvrdi ze ma vlastni vnitrni predpis ktery toto nezohlednuje a ze dostanu pouze max. 600 kc. za den jizdy at jsem najel kolik chci kilometru. Ma na toto firma pravo?
Dekuji Roman Hrdy

Re: amortizace soukromeho vozu

Karel Dlouhý, 20.09.2008 10:16:29

Právo na to nemá, ten vnitřní předpis je v rozporu se zákoníkem práce a vyhl. 357/2007 Sb. (kde je "nejméně 4,10 Kč za km").

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »