Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
již jsem Vám psala, o našem firemním problému se zaměstnancem, který je neustále na nemocenské, a samozřejmě firma potřebuje stabilní a flexibilní pracovníky. Paní jsme přeřadili na jinou pozici, ve stejném provozu, ale přinesla potvrzení od lékaře, že tuto práci nemůže vykonávat.Ještě je jedna možná pozice v našem provoze, ale tím se stává paní použitelná pouze na jeden výkon, kde se může stát, že jí nebudeme moct zajistit stabilní práci na celou směnu. Prostě je neperspektivní pro naší firmu a hledáme správnou cestu, jak s ní ukončit pracovní poměr, bez nároku na odstupné. Má smlouvu na dobu neurčitou, neporušuje pracovní kázeň, do práce chodí včas, ale bohužel 3/4 roku je na nemocenské.K vzájemné dohodě pravděpodobně nedojde. Je možné zvážit důvod k odchodu,zda její zdravotní stav nevedl ke ztrátě způsobilosti k výkonu dané práce(potvrzení od lékaře).Pokud by se použil tento důvod, zda jí náleží odstupné.
Děkuji
Dobrý den, to, že nosí lékařské zprávy nehraje roli. Nedobrý zdravotní stav musí být doložen lékařským posudkem od zařízení pracovně-lékařské péče. Nějaká zpráva od praktického lékaře nestačí. Jinak záleží na tom, jestli budete dávat výpověď podle §53 d) nebo e). V případě písm. d) je nárok na 12-násobné odstupné, v případě e) odstupné není. Ale většinu z toho jsem Vám již psal, včetně doporučení, ať si věc necháte právně ošetřit u právníka z důvodu rizika napadení výpovědi.
mám dotas,budu se těhovat z trvalého bidliště do jiného města,stím je i spojený nástup do zaměstnání,jaké mám práva ve výpovědí lhůtě z hpp,lze dát výpovědˇmxi.do měsíce?
Dobrý den, mám dotaz ohledně výpovědi,bydlím a pracuji v Praze,mám se stěhovat do Českých Budějovic výměna má proběhnout během srpna 2008 jak mám postupovat ,když budu dávat výpověď ze zaměstnání.Děkuji Šemnická
mám dotas,budu se těhovat z trvalého bidliště do jiného města,stím je i spojený nástup do zaměstnání,jaké mám práva ve výpovědí lhůtě z hpp,lze dát výpovědˇmxi.do měsíce?
Výpovědní lhůta je 2 měsíce - tzn. když dáte výpověď v únoru, skončí pracovní poměr 30. 4. 2009.
Nebo se můžete pokusit se zaměstnavatelem dohodnout.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com