Rodiný dům a Exekuce - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

dotaz

Alena Příborská, 10.02.2009 09:23:53

Dobrý den,v roce 2005 jsem koupila od města byt, ze kterého město vystěhovalo nájemníky pro neplacení nájmu.
Já jsem včera zjistila,že jeden z těchto nájemníků má stále trvalý pobyt v tomto bytě a dluží městu peníze za popelnice.Mělo město povinnost upozornit mě na tuto skutečnost,při koupi bytu? Děkuji za odpověd.

Rodiný dům a Exekuce

Petr Mišák, 18.09.2008 15:59:11

Dobrý den,
vzhledem k tomu že v této záležitosti jde jak o dědictví, tak o majetkoprávní vyrovnání zvolil jsem tuto sekci.

Nastínění situace:
rodinný dům pořízený v době manželství mého nevlastního otce a vlastní matky, pak rozvod a soud o rodinný dům (cca 5let)(tržní hodnota cca 3,5mil). Mezitím otec tragicky zemřel a nárok na jeho polovinu si dělaly jeho 3 vlastní cery.

Současná situace:
došlo ke smíru obou stran (mojí matky a 3 dcer ze strany otce). Ale velice krkolomným způsoben, kdy právník navrhl, že při daném smíru se nemovitost převede (ihned) na dcery a ty jej budou splácet každá po 2 splátkách (první splátka za 3mes a další 6mes od vydání smíru) celkem 1 200 000Kč

3 měsíce již uběhly a 1 splátku zaplatila pouze 1 ze 3 sester. Dokonce jedna sestra má již na svou 1/3 několik exekucí.

Ptám se, zdali tady právník pochybil, a jak postupovat v dané záležitosti dál. Přece jenom už se to táhne dlouho a výsledek žádny.
Děkuji všem za reakce
S pozdravem
Mišák Petr

Re: Rodiný dům a Exekuce

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 17.10.2008 13:16:57

Dobrý den,
jestli právník pochybil nebudu hodnotit - to samozřejmě nemohu vědět. Nicméně, on navrhl řešení a rozhodně nemůže za to, že někdo svůj závazek neplní. Neznám však detaily případu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »