Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,v roce 2005 jsem koupila od města byt, ze kterého město vystěhovalo nájemníky pro neplacení nájmu.
Já jsem včera zjistila,že jeden z těchto nájemníků má stále trvalý pobyt v tomto bytě a dluží městu peníze za popelnice.Mělo město povinnost upozornit mě na tuto skutečnost,při koupi bytu? Děkuji za odpověd.
Dobrý den,
vzhledem k tomu že v této záležitosti jde jak o dědictví, tak o majetkoprávní vyrovnání zvolil jsem tuto sekci.
Nastínění situace:
rodinný dům pořízený v době manželství mého nevlastního otce a vlastní matky, pak rozvod a soud o rodinný dům (cca 5let)(tržní hodnota cca 3,5mil). Mezitím otec tragicky zemřel a nárok na jeho polovinu si dělaly jeho 3 vlastní cery.
Současná situace:
došlo ke smíru obou stran (mojí matky a 3 dcer ze strany otce). Ale velice krkolomným způsoben, kdy právník navrhl, že při daném smíru se nemovitost převede (ihned) na dcery a ty jej budou splácet každá po 2 splátkách (první splátka za 3mes a další 6mes od vydání smíru) celkem 1 200 000Kč
3 měsíce již uběhly a 1 splátku zaplatila pouze 1 ze 3 sester. Dokonce jedna sestra má již na svou 1/3 několik exekucí.
Ptám se, zdali tady právník pochybil, a jak postupovat v dané záležitosti dál. Přece jenom už se to táhne dlouho a výsledek žádny.
Děkuji všem za reakce
S pozdravem
Mišák Petr
Dobrý den,
jestli právník pochybil nebudu hodnotit - to samozřejmě nemohu vědět. Nicméně, on navrhl řešení a rozhodně nemůže za to, že někdo svůj závazek neplní. Neznám však detaily případu.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com