čerpání řádné dovolené - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Dovolená

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

čerpání dovolené

Iva Hučková, 06.04.2010 12:27:50

Přeji pěkný den. Prosím Vás, můžu čerpat 0,5 dne dovolené, popř. jen několik hodin? Pracuji na 7,5 hodinový úvazek. Děkuji za odpověď. Hučková

čerpání řádné dovolené

Josef Skála, 31.10.2008 13:32:09

Dobrý den,
maminka již 10 měsíců pracuje u firmy, která jí z provozních důvodů nechtěla nechat vybrat ani den dovolené. Nyní dala výpověd s dvouměsíční výpovědní lhůtou - pracuje tedy do konce kalendářního roku. Je nějaká možnost vybrat si alespoň část této dovolené, když ji firma odmítá dát? Nebo nemá šanci dostat dovolenou a ta jí bude pouze proplacena?
Děkuji

Re: čerpání řádné dovolené

Mgr. Oldřich Topka, 06.11.2008 10:03:36

Dobrý den, vzhledem k tomu, že čerpání dovolené určuje zaměstnavatel, nemá možnost si ji vynutit. Nebude-li jí dovolená umožněna, dostane ji proplacenou po skončení PP.

čerpání řádné dovolené

Ivana Koukalová, 24.10.2008 18:48:01

Dobrý den,
mám 7dní dovolené z roku 2007 a 20 dní letošní dovolené. Do kdy si musím vybrat loňskou dovolenou, abych o ni nepřišla. Teď v říjnu to ale bohužel nestihnu. Děkuji

Mgr. Oldřich Topka, 29.10.2008 08:19:49

Dobrý den, musíte ji vyčerpat do konce roku. Jinak Vám loňská dovolená propadne a to bez náhrady.

cerpani dovolene

Jaroslav Tichý, 29.09.2008 20:27:18

dobry den, muze mi zamestnavatel urcit cerpat dovolenou nepretrzite vsech 20dni v jednom kuse diky za odpoved s pozdravem Tichy

Re: cerpani dovolene

Mgr. Oldřich Topka, 10.10.2008 08:21:59

Dobrý den, je to právě zaměstnavatel, kdo určuje čerpání dovolené a ZP dokonce v §217/1 stanoví, že by měl čerpání určit tak, aby si ji mohl zaměstnanec vybrat zpravidla vcelku. V praxi to sice není nejčastější řešení, dovolené se čerpají převážně po částech v několika etapách, ale pokud ji stanoví k čerpání celou, pak na tom není nic, co by bylo v rozporu s právními předpisy.

čerpání řádné dovolené

Marcela ORSÁGOVÁ, 17.09.2008 21:41:13

Dobrý den,mám dotaz ohledně dovolené.Pracuji jako uklízečka na ZŠ.Potřebovala bych si vybrat v říjnu dovolenou z rodinných důvodů.Ale pan ředitel mi žádnou dát nechce,máme nárok jen o velkých prázdninách a nebo o vánocích.Prosím poradte mi zda mi tu dovolenou nemusí dát děkuji

Karel Dlouhý, 20.09.2008 21:36:03

Nemusí.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »