Kategorie: Pracovní právo / Dovolená
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Přeji pěkný den. Prosím Vás, můžu čerpat 0,5 dne dovolené, popř. jen několik hodin? Pracuji na 7,5 hodinový úvazek. Děkuji za odpověď. Hučková
Dobrý den,
maminka již 10 měsíců pracuje u firmy, která jí z provozních důvodů nechtěla nechat vybrat ani den dovolené. Nyní dala výpověd s dvouměsíční výpovědní lhůtou - pracuje tedy do konce kalendářního roku. Je nějaká možnost vybrat si alespoň část této dovolené, když ji firma odmítá dát? Nebo nemá šanci dostat dovolenou a ta jí bude pouze proplacena?
Děkuji
Dobrý den, vzhledem k tomu, že čerpání dovolené určuje zaměstnavatel, nemá možnost si ji vynutit. Nebude-li jí dovolená umožněna, dostane ji proplacenou po skončení PP.
Dobrý den,
mám 7dní dovolené z roku 2007 a 20 dní letošní dovolené. Do kdy si musím vybrat loňskou dovolenou, abych o ni nepřišla. Teď v říjnu to ale bohužel nestihnu. Děkuji
Dobrý den, musíte ji vyčerpat do konce roku. Jinak Vám loňská dovolená propadne a to bez náhrady.
dobry den, muze mi zamestnavatel urcit cerpat dovolenou nepretrzite vsech 20dni v jednom kuse diky za odpoved s pozdravem Tichy
Dobrý den, je to právě zaměstnavatel, kdo určuje čerpání dovolené a ZP dokonce v §217/1 stanoví, že by měl čerpání určit tak, aby si ji mohl zaměstnanec vybrat zpravidla vcelku. V praxi to sice není nejčastější řešení, dovolené se čerpají převážně po částech v několika etapách, ale pokud ji stanoví k čerpání celou, pak na tom není nic, co by bylo v rozporu s právními předpisy.
Dobrý den,mám dotaz ohledně dovolené.Pracuji jako uklízečka na ZŠ.Potřebovala bych si vybrat v říjnu dovolenou z rodinných důvodů.Ale pan ředitel mi žádnou dát nechce,máme nárok jen o velkých prázdninách a nebo o vánocích.Prosím poradte mi zda mi tu dovolenou nemusí dát děkuji
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com