Neoprávněná exekuce - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Neoprávněná exekuce

Vlasta Rychetská, 17.09.2008 16:32:58

Dobrý den, ráda bych se zeptala na téma exekuce. 4.9.08 mi pan Petr Petr na dotaz ohledně exekuce odpověděl, že i když jsem v pronajatém pokoji s řádnou smlouvou, kde na majitele bytu je uvalena exekuce, tak můj majetek je pro exekutora nedotknutelný. Ovšem můj kolega z práce mi dnes vyprávěl, že jeho sestra bydlí v pronajatém bytě, kde na majitelku je uvalena exekuce. Exekutor majetek jeho sestry zabavil, i když mu prokázala, že majetek je její a nikoli majitelky bytu. Tvrdil, že ho to nezajímá, že to dostal nařízeno soudem. Je vůbec něco takového možné? Jak se v takovém případě bránit? To vážně člověk musí v takovém případě procházet právním očistcem, aby obhájil, co mu patří? To musím pak zpětně prokazovat, že zabavený majetek je opravdu můj, a kdoví jak dlouho čekat na jeho navrácení a v jakém stavu? Děkuji za odpověď

Re: Neoprávněná exekuce

Vlasta Rychetská, 17.09.2008 16:47:34

Abych panu Petrovi, který mi na dotaz odpovídal, neublížila. Nikoli na majitele bytu je uvalena exekuce, nýbrž na syna, který má trvalé bydliště v tomto bytě. Za překlep se omlouvám.

Re: Neoprávněná exekuce

Petr Petr, 17.09.2008 18:32:36

Jednoduše řečeno exekutor jde tam kde se domnívá že by se mohl nacházet majetek povinného, který lze exekucí postihnout. Pokud vám budou například zabaveny věci, které patří vám a nikoliv povinnému (dlužníkovi), měli byste, nejlépe písemně, na tuto skutečnost exekutora upozornit a k soudu podat vylučovací žalobu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »