Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda bych znovu mela narok na sirotci duchod, kdyz jsem ho jiz pobirala, ale pote jsem ho musela zrusit kvuli ukonceni stredni skoly. Hlasim se na skolu znovu, denni studium. Je mi 18 let. Byla bych stale povazovana za nezaopatrene dite, i kdyz jsem dosahla plnoletosti?
Dobrý den,
prosím Vás o radu. Před třemi lety mi zemřel otec, od té doby se snažím získat sirotčí důchod, zatím mne úřady odmítaly. Problémem je, že můj otec byl občanem Ruské federace(já mám státní občanství České republiky), byl vojákem a zemřel ve službě. To znamená, že ještě nepobíral důchod, v zákoně se ovšem píše, že sirotek má právo na sirotčí důchod i v případě, že zemřelý rodič měl nárok na důchod, což můj otec měl. Do 18 let na mne můj otec platil výživné. Poraďte mi prosím ,mám-li nárok na důchod.
Děkuji Vám
Dobrý den, jsem 6 let rozvedená,mám 8letého syna.Po rozvodu manžel neplatil výživné-z důvodu že nepracoval, nebylo vyměřeno.Nyní prý zemřel.Oficiálně to nevím-zřejmě se to bývalé ženě neoznamuje. Zajímalo by mě, jestli bude mít syn nárok na sirotčí důchod, případně jaké mám podniknout další kroky.Děkuji Vám za odpověď.
Dobrý den, otázky kolem sirotčího důchodu projednejte přímo na správě sociálního zabezpečení, kde Vás budou instruovat o tom, co je třeba pro přiznání dávky udělat.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com