PPM - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

PPM

Lucie Vičanová, 17.09.2008 12:57:11

Dobrý den,
chtěla bych poradit ohledně peněžité pomoci v mateřství, chtěla bych vědět na koho se obrátit a jestli mám na PPM nárok, když ji mé kolegyně před rokem dostali a mě firma řekla, že po kontrole ze sociálky už mi ji nevyplatí, protože nesplňuji podmínku pojištění.Stručně popíši situaci- v době když jsem byla těhotná s prvním dítětem můj zaměstnavatel prodal firmu, nové firmě a museli jsme podepsat nové smlouvy s tím, že se nic nezmění jen bude nová smlouva(29.3.2005), ale když jsem v květnu 2008 žádala o PPM na druhé dítě, tak mi bylo řečeno, že mi jí nevyplatí, protože ke skutečnému nástupu nedošlo a nevznikl pracovní poměr a při tom jsme měli všichni stejné smlouvy je tedy možné, že se nějak během roku změnil zákon a já tedy proto už nemám na PPM nárok nebo si prostě firma vybírá komu PPM dá a komu ne. Přitom při prvním dítěti mi po PPM, kterou jsem pobírala ještě od prvního zaměstnavatel, zaplatila dovolenou asi 16 dní.
Prosím o odpověď.
Předem děkuji a jsem s pozdravem

Re: PPM

Mgr. Oldřich Topka, 29.09.2008 09:33:39

Dobrý den, neznám podrobnosti přechodu firmy, ovšem platí, že s firmou přecházejí i pracovněprávní vztahy a to beze změny. Proč Vám tvrdí, že jste fakticky nenastoupila, když Váš PP měl podle všeho trvat (tudíž Vy nenastupujete do vztahu, kterého jste již účastník a který trvá) není z ničeho zřejmé. Celou věc projednejte na OSSZ a ohledně pracovněprávní stránky věci můžete kontaktovat inspektorát práce.

Re: PPM

Lucie Vičanová, 30.09.2008 06:48:46

Dobrý den, děkuji za odpověď. Firma mi tvrdí,že mám podepsanou novou smlouvu od 2005, ke skutečnému nástupu do zaměstnání nedošlo a tím nevznikl pojistný poměr - tohle byla první odpověď na žádost o PPM, když jsem ale zjistila, že mám od této firmy proplacenou dovolenou a ostatní spolupracovnice před rokem že tu PPM dostaly poslala jsem jim znovu žádost o PPM spolu s evidenčními listy. Odpověď byla - evidenční listy důchodového pojištění, které Vám byly zaslány za rok 2005 a 2006 byly stornovány na základě OSSZ, protože ve firmě nevznikl pracovní poměr.A za rok 2007 mi ani evidenční list neposlali. Kromě těchto dvou stručných odpovědí se mnou firma nekomunikuje jen ještě můj dotaz proč kolegině PPM dostaly poslala paní na kompetentní místa - zatím bez odpovědi. A teď mi i na OSSZ řekli, že když nedošlo ke skutečnému nástupu, tak nárok na PPM nemám, ale stejně mi to není jasné proč mě firma neinformovala dřív a začala to řešit až jsem jí požádala o PPM.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »