Nižší výplata - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Mzdy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Nižší výplata

Jan Novák, 17.09.2008 12:32:12

Dobrý den, řeším následující problém. K 31. srpnu jsem ukončil pracovní poměr dohodou se zaměstnavatelem. Na účet mi ale přišla jen část výplaty. Na můj dotaz zaměstnavatel reagoval tvrzením, že jsem neodpracoval potřebný počet hodin a proto mi napsal několik dnů neplaceného volna. Přitom jsem pracoval úplně stejně jako předtím. Má zaměstnavatel na něco takového právo? Zdá se mi, že přece nemůže jen tak svévolně někomu udělit neplacené volno. Neodešel jsem zrovna v dobrém a považuji to za pomstu bývalé šéfové. Mohu se nějak bránit? Například požadovat zbytek nevyplacené mzdy? Předem děkuji za odpověď.

Re: Nižší výplata

Mgr. Oldřich Topka, 24.09.2008 14:57:27

Dobrý den, pokud můžete prokázat, že jste si odpracoval to, co vždy, pak Vám za odvedenou práci náleží mzda a není možné Vám tvrdit, že Vám bylo vypsáno neplacené volno. Zbytku mzdy se můžete domáhat žalobou o zaplacení.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »