Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
dne 2.3. 2009 jsem uzavřela pracovní smlouvu s 3 měsíční zkušební dobou, po uplynutní zkušební doby na neurčito.
6.3. 2009 jsem zjistila že jsem těhotná a od 9.3. 2009 jsem nastoupila na neschopenku - rizikové těhotenství.
Mám strach že mě zaměstnavatel během neschopnosti propustí, má na to nárok? Jelikož mám rizikové budu na neschopence v kuse až do porodu, pokud by mě proustili kdo za mě bude platit pojištění? Musím se pak nahlásit na ÚP?
Pokud mě nepropustí a budu marodit až do porodu z čeho mi bude vypočítána nemocenská? ve smlouvě mám uvedeno 13 000,- hrubého, jinak pracovala jsem celý rok 2007 a od 1.1. 2008 do 30.6 2008 jsem byla na ÚP, pak jsem pracovala od 1.7 2008 do 31.1. 2009, celý únor jsem byla samoplátce zdravotního a teď jsem pracovala pouze týden v novém zaměstnání.
Děkuji moc za odpověď
Dobrý den,
pokud jste ve zkušební době, může zaměstnavatel zrušit pracovní poměr ve zkušební době (i když jste těhotná). Nemůže tak učinit jen v prvních 14 dnech pracovní neschopnosti.
NMemocenské dfávky (pokud budete splňovat podmínky) Vám bude vyplácet stát prostřednictvím OSSZ.
Pokud nebudete mít nárok na peněžitou pomoc v mateřství, budete od porodu pobírat rodičovský příspěvek.
Bližší Vám řeknou na OSSZ.
zaměstnankyně se vrátila po 3,5letech po rodičovské dovolené do práce.Týden pracovala a zjistila, že je těhotná. Jak postupovat pokud ji chce zaměstnavatel propustit? Jak to funguje, když chtěla být s dítětem do 4 let doma. Má zaměstnavatel právo ji přijmout do práce, když písemně nic doloženého nebylo? Nebo ji může propustit? Prosím o radu
Dobrý den, pokud je těhotná, pak ji propustit nelze (§53 ZP s výjimkou v §54/ písm.a) ZP).
Pokud bylo sjednán nástup až po dosažení 4 roku věku dítěte, tak ji před tímto sjednaným termínem do práce přijímat nemusí, záleží na úvaze zaměstnavatele.
Pokud však nic písemně nebylo dohodnuto.Tak je povinen ji přijmout po 3,5 letech co se vrátila? I když je znovu těhotná? Šlo by, aby podepsala dodatek ke smlouvě, kde by byla změna pracovní smlouvy a to na dobu určitou se 3 měsíci ve zkušební době?
Dobrý večer,
na konci srpna jsem dala výpověď a od 1.9. mi běží výpověďní lhůta. Nyní jsem zjistila, že jsem těhotná a výpověd bych tedy chtěla stáhnout. Je možné stáhnout výpověď bez udání důvodu? Je možné výpověď stíhnout i v případě, že bych již byla na neschopence kvůli rizikovému těhotensví?
Díky za odpověď.
Dobrý den, možné to není. Jednostranné zpětvzetí výpovědi ZP neumožňuje. Podle §50/5 ZP totiž platí, že výpověď, která byla doručena druhému účastníku, může být odvolána pouze s jeho souhlasem; odvolání výpovědi i souhlas s jejím odvoláním musí být provedeno písemně.
Pokud s tím zaměstnavatel nebude souhlasit, výpověď již nijak nezrušíte.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com