Výpoveď na MD - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Ukončení pracovního poměru při mateřské dovolené

Kateřina Pavelková, 20.11.2008 18:31:00

Dobrý den.
K 23.11. mi zaměstnavatel ohlásil, že mi končí pracovní poměr na dobu určitou. Jsem od 24.6.08 na mateřské dovolené, která trvá do 5.1.09 A také mi oznámil , že peněžitou pomoc v mateřství mi bude vyplácet. Ale jediné co nevím je to, zda se mám do 5.1.09 kdy mi skončí mateřská a půjdu na rodičovskou dovolenou hlásit na pracovní úřad nebo sociálku.

Re: Ukončení pracovního poměru při mateřské dovolené

Karel Dlouhý, 20.11.2008 20:24:23

Trochu mi není jasné, jak uvádíte "K 23.11. mi zaměstnavatel ohlásil, že mi končí pracovní poměr na dobu určitou. "
Jak to máte uvedené v pracovní smlouvě, jaké datum?

Pokud budete pobírat rodičovský příspěvek a nebudete chtít hledat zaměstnání, tak se na pracovní úřad jako uchazeč o zaměstnání hlásit nemůžete.

Výpoveď na MD

Katarina Bajzova, 16.09.2008 16:10:56

Dobrý deň.Som na materskej dovolenke zo synom ktorý má dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav.Syn mal koncom augusta päť rokov.Som zamestnaná a zmluvu som mala na dobu neurčitú.V auguste som oznámila zamestnávateľovi že MD mi trvá do konca septembra 2008 a nakoľko mám nárok na ešte jeden rok podala som si o predlženie.Zamestnávateľ mi napriek tomu poslal poštou rozviazanie pracovného pomeru z dôvodu že som sa ku dňu keď syn nadobudol piaty rok nedostavila do zamestnania.Ukončenie Md mám k 30.09.2008 a pomer mi ukončili k 27.08.2008.Nič som nepodpísala na koľko čakám na vyrozumenie žiadosti o predlžení do 31.08.2009. Môže ma zamestnávateľ prepustiť v takomto prípade?

Re: Výpoveď na MD

Mgr. Oldřich Topka, 29.09.2008 13:28:18

Dobrý den, to, že jste nenastoupila do práce po dosažení 5 roku věku syna, je sice chyba, ale natolik závažné porušení, aby s Vámi okamžitě zrušil PP (jestli to tedy bylo touto formou), to není. Dalo by se zvážit, jestli takové rozvázání PP nenapadnout pro neplatnost.
Na vyjádření o prodloužení MD asi budete čekat marně. Zaměstnavatel má nejspíš tuto záležitost za uzavřenou a tudíž se k tomu vyjadřovat nebude.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »