Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
V Praze mi před auto vběhl pes a způsobil mi tak škodu za 16600kč (cena opravy). Se psem byl pan M, který trpí schizofrenií (podle jeho bratra je svepravný) a neměl ho na vodítku. Policie zjistila, kdo je majitelem psa. Majitelkou je matka pana M.
Na auto mám havárko a tak mi pojišťovna zaplatila 6600kč, zbytek je spoluúčast.
Chci se zeptat, kdo by mi měl zaplatit tu spoluúčast.
Komunikoval jsem s bratrem pana M, který mi nabídl pomoc, ale když jsem požadoval častku 10 000kč, tak couvli a distancovali se společně s majitelkou psa.
Odkázali mě na pana M, který je touto dobou v psychiatrii v Bohnicích (v době nehody bydlel s majitelkou psa) a podle nich nese vynnu on.
Podle jednoho právníka nese vynnu majitelka psa (nechala ho nezajištěného doma s člověkem trpicím schizofrenii) a musí mi těch 10000kč zaplatit ona.
Moc děkuji za odpověď.
Dobrý den, náhrada škody a zjišťování odpovědné osoby patří k velmi složitým právním záležitostem. Pokud ovšem osoba "venčící" psa trpí duševní poruchou, pak se jí odpovědnost bude dokazovat těžko. Spíše půjde skutečně přímo o odpovědnost vlastníka psa, který porušil preventivní povinnost předcházet škodám a psa svěřil nezpůsobilé osobě. Pokud tedy nedojde k dohodě, pak se budete muset soudit.
Jinak jste v bezplatné poradně, kde chtějí poradit tisíce tazatelů. Není možné odpověď všem najednou. Vy jste vložil dotaz teprve včera a již se dožadujete odpovědi, příště si tohle odpusťte.
Omlouvám se za netrpělivost.
Ješte bych se rád zeptal, když to dám k soudu a za právníka zaplatím třeba 5000, tak jestli to mohu připočítat k té náhradě škody?
Děkuji za odpověď.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com