Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den.
Jsem rozvedený 3a1/2 roku.Mé děti bydleli s matkou v bytě který jsme koupili s bývalou manželkou do osobního vlastnictví.Já tam bydlel ještě před dvěma měsíci.mám tam stále trvalé bydliště i když teť jsem se nastěhoval do podnájmu.Mladší dcera dovršila 18ti let a odstěhovala se ke mně.Z bývalou ženou se neumím domluvit na vyplacení s tohoto bytu,ani na prodeji.Obývá tento byt sama občas se starší dcerou.Dokonce teť vyměnila vložku v zámku.Můžu o tento byt přijít a nebo když nedojde k dohodě a bývalá žena tam bude bydlet delší dobu může být vlastnictví bytu převedeno jen na ni?
Předem děkuji za odpověď.
Vlastimil Furiš
Dobrý den, podle toho, co píšete, jste spoluvlastníci bytu. Takové spoluvlastnictví, které nefunguje, je možné vypořádat. A to dohodou, když není možná, tak žalobou o vypořádání. Kromě toho by bylo možné zvážit i uplatnění nároku na náhradu za to, že předmět spoluvlastnictví užívá výlučně jen ona. S tím Vám poradí advokát.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com