Neuplatněné majetkoprávní vyrovnání - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Neuplatněné majetkoprávní vyrovnání

Vlastimil Furiš, 15.09.2008 15:12:10

Dobrý den.
Jsem rozvedený 3a1/2 roku.Mé děti bydleli s matkou v bytě který jsme koupili s bývalou manželkou do osobního vlastnictví.Já tam bydlel ještě před dvěma měsíci.mám tam stále trvalé bydliště i když teť jsem se nastěhoval do podnájmu.Mladší dcera dovršila 18ti let a odstěhovala se ke mně.Z bývalou ženou se neumím domluvit na vyplacení s tohoto bytu,ani na prodeji.Obývá tento byt sama občas se starší dcerou.Dokonce teť vyměnila vložku v zámku.Můžu o tento byt přijít a nebo když nedojde k dohodě a bývalá žena tam bude bydlet delší dobu může být vlastnictví bytu převedeno jen na ni?
Předem děkuji za odpověď.

Vlastimil Furiš

Re: Neuplatněné majetkoprávní vyrovnání

Mgr. Oldřich Topka, 22.09.2008 14:32:00

Dobrý den, podle toho, co píšete, jste spoluvlastníci bytu. Takové spoluvlastnictví, které nefunguje, je možné vypořádat. A to dohodou, když není možná, tak žalobou o vypořádání. Kromě toho by bylo možné zvážit i uplatnění nároku na náhradu za to, že předmět spoluvlastnictví užívá výlučně jen ona. S tím Vám poradí advokát.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »