Platební rozkaz - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Platební rozkaz

Vendula Kounková, 15.09.2008 14:10:38

Dobrý den, touto cestou bych Vás chtěla požádat o radu. Před 2lety jsem na základě smlouvy o půjčce (která je notářsky ověřená) půjčila svému bývalému příteli 40 000Kč. Jelikož neplnil podmínky v této smlouvě uvedené (nesplácel pravidelné splátky), rozhodla jsem se na něj podat platební rozkaz. Po dvou měsících mi však bylo z Okresního soudu doručeno Usnesení, že se platební rozkaz dlužníkovi nepodařilo doručit do vlastních rukou a tudíž se daný platební rozkaz zrušuje. Jaký k tomu Usnesení mám zaujmout postoj. Též nechápu dovětek, že po nabytí právní moci Usnesení bude ve věci nařízeno jednání (jaké jednání by mělo být nařízeno). Děkuji za odpověď

Re: Platební rozkaz

Mgr. Oldřich Topka, 16.09.2008 15:20:23

Dobrý den, to je prosté, rozkaz se nepodařilo doručit. Dlužník ho nemá, tudíž není vůči němu účinný a musí se zrušit, to plyne přímo z občanského soudního řádu. Místo zkráceného příkazního řízení tedy nastoupí klasické soudní jednání, kde se bude mimo jiné zjišťovat i to, kde se dlužník v současné době nachází. Pokud o tom máte nějaké poznatky, pak je samozřejmě soudu sdělte.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »