Kategorie: Občanské právo / Procesní právo
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den měl bych prosbu.Platím výživné na dvě děti ale nejsem si jist že všechny peníze jsou využívány ve prospěch dětí. je možné zajistit nějaký přehled nad těmito penězi.Děkuji
Dobrý den. Mám prosbičku. Začátkem roku 2008 podala moje matka trestní oznámení na svoji vnučku a zaměstnance Providentu,kteří se vůči matce dopustili podvodu a to tím, že zfalšovali její podpis a na tomto základě dostala vnučka finanční půjčku.Poté,kdy vnučka zjistila,že je na její osobu podáno trestní oznámení ihned s pracovníkem Providentu škodu uhradila. V měsíci červen 2008 má matka náhle zemřela. Do současné doby probíhá šetření uvedeného trestného činu podvodu na zdejším oddělení OOP PČR. Matka jako poškozená osoba již zemřela.Chci se zeptat, zda mám jako její syn nárok na práva,která měla moje zesnulá matka.Mám tím na mysli, zda jsem právním nástupcem poškozeného(zemřelé matky).
Dobrý den. Mám prosbičku. Začátkem roku 2008 podala moje matka trestní oznámení na svoji vnučku a zaměstnance Providentu,kteří se vůči matce dopustili podvodu a to tím, že zfalšovali její podpis a na tomto základě dostala vnučka finanční půjčku.Poté,kdy vnučka zjistila,že je na její osobu podáno trestní oznámení ihned s pracovníkem Providentu škodu uhradila. V měsíci červen 2008 má matka náhle zemřela. Do současné doby probíhá šetření uvedeného trestného činu podvodu na zdejším oddělení OOP PČR. Matka jako poškozená osoba již zemřela.Chci se zeptat, zda mám jako její syn nárok na práva,která měla moje zesnulá matka.Mám tím na mysli, zda jsem právním nástupcem poškozeného(zemřelé matky).
Dobrý den moc prosím o radu.Před necelými 5 lety jsem spáchala trestný čin ještě spolu se třemi lidmi.Městský soud v Brně mi poslal rozsudek,že jsem zavázána k úhradě částky 46.000 Kč společně a nerozdílně s ostatními žalovanými.Pochopila jsem to tak,že si částku máme rozdělit a tak jsem svoji čtvrtinu zaplatila.Včera mi ale přišel dopis,že mám zaplatit zbylou část do těch 46.000Kč a pak mám nárok se domáhat ostatních podílů,jinak mi hrozí exekuce.Tento dopis prý byl zaslán všem žalovaným,tak nechápu,proč máme celou částku platit každý z nás.Chtěla jsem se zeptat,jestli mi opravdu může hrozit exekuce,když mám svůj díl splacený,popř. jak mám dál postupovat.Jsem na mateřské dovolené a tolik peněz opravdu nemám.Když jsem kontaktovala právního zástupce žalobkyně,ten se se mnou odmítl bavit.
Děkuji za jakoukoliv radu Veronika Lachmanová
CHtela bych se zeptat ohledne alimentu.Odjela jsem s dcerou do ciziny v roce 1997 ktere bylo v te dobe 5 let.Muj manzel byl v te dobe ve vykonu trestu.Mame spolu stale kontakt,byl take cele roky v cizine,dokonce zil nekolik let ze svou pritelkyni tam kde mi.Nikdy mi nic neprispel za ty roky na dceru.Rikal ze ji zavede ucet a jak ma dcera dospeje tak ji da nejake penize,ale ja tomu neverim.Muzete mi poradit jestli muzu zpetne dostat penize a jak to mam udelat.Jsem celou dobu v USA.Muj manzel odjel do Cech pred 3 roky se svou pritelkyni domu.Pul roku je doma a pul roku jezdi pracovat do Anglie.A jeste chci dodat,ze jsme nemeli zadny soud o svereni pece.Dekuji predem.
iren ze se nestydis za to co tady pises.s tebou jsem byl 6 let a s tou pritelkyni jak o ni pises jsem 11 let.zavreli me kvuli tvemu narocnemu zivotu a uteklas s milencem a malou proti me vuli za coz te hledala policie.[poskozovani rodicovskych prav].kdyz jsem byl v usa tak jsem vrazil do male zhruba ctvrt milionu kc.v nicem ti nekrivdim ale jednou pro vzdy se smir s tim,ze jsi utekla ty ode me ne ja od tebe.a za to,ze ti utekl i ten od ktereho jsi cekala zazraky,za to ja nemohu.mosty v 96 jsi za sebou spalila ty tak se je nesnaz hledat nebot uz neexistuji.nejspis jsi ale toto tady napsala pouze pod vlivem alkoholu nebo z proste povahy ceskeho zavistivce.jo zrejme nechapes jak jsem to mohl nekam dotahnout.iren koukal jsem do budoucna a ne v hospodach po holkach jako ty po chlapech.uvedom si sakra kolik ti je a jak zijes.jsme uz pouhymi prately tak nekaz aspon to.zaden pravnik na svete ti neda radu jak zit stastne tu cestitku ke stesti si musis najit sama.tvuj ex manzel marcel
Dobrý den,Jsme Společenstvím vlastníků bytových jednotek v paneláku, 17rodin.Majetek je rozdělen na soukromý a na společný / společné prostory, mandlovna, mandl a pod/.Mandl v domě používaly dvě rodiny. Ostatní jsme ho odhlásili. Při výměně hlavního elektroměru bylo zjištěno, že podvojný eleměr na mandl byl připojen špatně a ČEZ nás označil jako černé uživatele. Po mnoha jednáních / kdy bylo mimmo jiné i zjištěno že podvojný elměr byl vadný byla podla podle vzorce vypočítána spotřeba el. energie. Společenství vymáhá peníze na firmě, která podv. elměr špatně zapojila.Ta se k tomu moc nemá. Možnosti pokud firma peníze ČEZu nezaplatí: Vymánat soudně / na schůzi bylo zamítnuto-zdlouhavá záležitost a odsouhlaseno- firma nezaplatí, zaplatíme z fondu z oprav /t.j i ti kteří žádnou elektřinu nespotřebovali a to udajně proto, že jsme spoluvlastníky mandlu a každý máme 1/17. Je toto rozhodnutí správné?. Domnívám se, že by měli zaplatit ti co energii spotřebovali. Děkuji
Dobrý den, vy jste skutečně spoluvlastníky těchto prostor. A jejich užívání a vůbec vše kolem nich je na tom, jak si dohodnete a zavedete. Jestli jsou zde nějaké rozpory, např. protože prostor užívají jen někteří ze spoluvlastníků, pak vůči nim můžete vznést své nároky. Jestli to nikam nepovede, pak se musí k soudu, aby takový spoluvlastnický spor rozhodl.
Dobrý den
Prosím o radu ohledně dědictví a vyhrazeného práva užívání.Po smrti naší matky jsme se se sestrou a otcem dohodli,že dum který matka získala darem od svého otce bude přepsán na sestru.Dále jsme se dohodli že otec v domě bude mít doživotní vyhrazené právo užívání celého domu a přilehlích pozemku.Po velmi krátké době po smrti matky se k otci přistěhovala jeho družka.Má tato družka právo užívat tento dum, aniž by se se sestrou jak koli dohodla?Nastěhovala se totiž bez jaké koli domluvy se sestrou,čili majitelkou domu.Jaký je právní rozdíl mezi návštěvou a trvalím užíváním?Mohli by družce nastat nějaké nároky na dum, po určité době užívání tohoto domu,či po snatku s otcem?
Děkuji moc za pomoc a odpověd,Hloušek.
Dobrý den, žádné nároky na dům družce nevznikají ani po úmrtí otce ani po případné svatbě. Otec není vlastníkem domu a má k němu jen užívací právo, družka by ve společné domácnosti mohla bydlet na základě odvozeného užívacího práva vyplývajícího z jejího soužití s otcem. Nejlépe by bylo najít v této věci kompromis a dohodnout se na nějakých pravidlech.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com