majetkové vyrovnání - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

majetkové vyrovnání

katuš, 31.10.2007 11:30:33

Dobrý den předem děkuji za odpoved jsem zoufalá a dost
to spěchá protože si již nevím rady...s manželem jsme uzavřeli snatek v roce 2003 avšak předtím jsme společně koupili v roce 2000 družstevní byt...jen manžel je členem družstva...byt a vybavení jsme platili napůl... ted s ním mám 4letou dceru a bydlím již rok v pronájmu.o rozvod jsem nepožádala,protože se sním nedá domluvit nevím na co mám nárok...v roce 2000 jsme za byz dali 450 tis, a dnes naš byt stojí 1 milion.pořád tam mám s dcerou psané trvalé bydliště...prosím odepište mi na sarka.ulm@seznam.cz moc děkuji

Re: majetkové vyrovnání

Šéfredaktor, 02.11.2007 14:06:46

Dobrý den, nějak jsem nepostřehla ve Vašem příspěvku dotaz. Pokud jde o členství, vznikem manželství jste se stali oba společnými nájemci družstevního bytu. To, jestli se chcete rozvést však přeci nezáleží na domluvě s manželem. Prostě podejte návrh na rozvod manželství. Po právní moci rozsudku o rozvodu podejte soudu návrh na zrušení práva společného užívání družstevního bytu. Je ale otázka, pokud byla smlouva od počátku psána jen na manžela, zda-li soud takovou žalobu nezamítne. Zkuste to, koupili jste to společně.
Poraďte se s advokátem, který Vám po nahlédnutí do listin řekne, co máte udělat.

Mgr. Lucie Jindrová

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »