Promlčecí doba - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Promlčecí lhůta půjčky

Alena Doležalová, 22.01.2012 21:32:05

Dobrý den,ctěla jsem se zeptat...Vzala jsem si půjčku od České spořitelny 100 000kč asi rok splácela ale pak jsem neměla na splátky.Půjčku jsem si vzala 1.12.2008.A před 2 měsíci mi dali exekuci na plat.A ptám se tedy..Když bych odešla a nesplácela,nikde mě nezastihli a nemaj mi co vzít,za jak dlouho se to promlčí a jestli vůbec.
A ještě jeden dotaz?Kdybych šla pracovat do německa mohou mi ty exekuce dát tam do práce?Děkuji předem za odpověd.

Re: Promlčecí lhůta půjčky

Milan Zeman, 23.01.2012 10:33:43

Exekuci lze provést do 10 let od právní moci exekučního titulu. Vzhledem k nařízení Rady ES č. 44/2001 lze provést exekuci i v Německu.

Promlčeci lhůta

Hana Nezvalová, 03.02.2009 14:23:42

Dobrý den,za bývalého přítele jsem zaplatila nějaké dluhy, na některé mám doklady na některé ne. Ale při rozchodu mi napsal dopis,že mi vše vrátí. Mám nějakou šanci? Děkuji

Pokuta MHD

Jiri Stepanek, 26.03.2008 17:35:10

Dobry den,jak dlouho trva moznost vymahat pokutu-a s ni spojene pohledavky- od Dopravniho podniku DPmB[BRNO}.Pri placeni pokuty mi bylo sdeleno,ze tam mam jeste jednu,nekolik let starou,ale nic jsem od nikud neobdrzel-zadnou vyzvu k zaplaceni.Uvedli,ze muze prijit exekutor.Jake mam moznosti obrany,pokud si nejsem vedom zadneho prestupku?Respektive po kolika letech mi nic nemuzou?Dekuji za odpoved.

promlceci doba u prepravy osob.

mirek, 06.12.2007 14:31:37

dobry den,

v lednu roku 2006 jsem dostal v prazske mhd pokutu 500 korun. na konci tehoz roku jsem ji chtel zaplatit, ale na dopravnim podniku mi rekli, ze uz je cela vec u soudu. od soudu mi ale stale nic neprislo. i kdyz jsem na soud nekolikrat volal, stale zadna posta. je mozne ze by byla pokuta po roce promlcena????

dekuji za odpoved

s pozdravem
mirek

promlčecí lhůta - platnost smlouvy

Jana, 08.11.2007 12:53:25

Dobrý den, před 3 lety došlo k prodeji bytových podílů v našem domě. Domnívám se, že zde došlo k porušení zákona při uzavírání smluv. Existuje v tomto případě tříletá promlčecí lhůta a nelze tedy platnost v tuto chvíli již napadnout, nebo se na tento případ promlčecí lhůta nevztahuje ? Děkuji za odpověď.

Re: promlčecí lhůta - platnost smlouvy

Šéfredaktor, 08.11.2007 13:32:29

Dobrý den, záleží na tom, z jakého důvodu chcete neplatnost namítat. Právo namítat tzv. absolutní neplatnost smlouvy se nepromlčuje. Naopak neplatnost relativní se promlčuje v obecné tříleté lhůtě.

Mgr. Lucie Jindrová

promlčecí doba - platnost smlouvy

Jana, 02.11.2007 15:41:17

Dobrý den, před 3 lety došlo k prodeji bytových podílů v našem domě. Domnívám se, že zde došlo k porušení zákona při uzavírání smluv. Existuje v tomto případě tříletá promlčecí lhůta a nelze tedy platnost v tuto chvíli již napadnout, nebo se na tento případ promlčecí lhůta nevztahuje ? Děkuji za odpověď.

Promlčecí doba

Andrea, 30.10.2007 21:32:45

Dobry den!V roce 2002 jsem prispela urcitou sumou na koupi bytu rodine meho tehdejsiho pritele.V dobre vire pokracovani vztahu jsem to brala jako spolecnou investici a neuzavrela zadnou pisemnou dohodu o vraceni v pripade naseho rozhodu.Pred 2 roky vsak k rozchodu doslo a ja se ptam,zda je mozne penize od pritele vysoudit nebo je vse jiz promlcene?Mam pouze vypis z uctu o zaslane castce na jeho ucet.Doted jsem zadnou oficialni cestou o vraceni nepozadala(pouze pres sms a e-mail).Dekuji

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »