Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu... Asi před 3 roky manžel koupil rodinný dům (ještě za svobodna), poté jsme se vzali - takže dům je psaný stále na něho (myslím, že by nikdy nepřipustil, aby byl psaný i na mě - pro případný rozvod..., vždy říkal, že v případě rozvodu by mi vrátil jen peníze, které jsem do domu dala...).
O to je to horší, že máme spolu asi 15-ti měs. chlapečka. Nyní jsem mu přišla na nevěru a uvažuji vážně o rozvodu. Měla bych kam jít - k rodičům, ale nevím jak na to? Když odejdu s naším chlapečkem z "jeho" domu, ztrácím nárok na užívácí právo u něj bydlet a jak to pak bude s vypořádáním majetku, popř. s případným rozvodem? Taky se chci zeptat, jak to bude s dítětem, aby mě třeba neudal pro to, že jsem ho třeba unesla nebo si vymyslel nějaké výmysly, že se třeba o něj nestarám nebo já nevím co a neposlal na nás k rodičům policajty, sociálku apod... Jak by to potom bylo s péčí?? Kdyby mi prcka sebral, asi bych to neunesla. Nevím, jak se tyto situace řeší...
Dobrý den, odejít můžete a zároveň podat návrh na úpravu poměrů k dítěti a návrh na rozvod. Vymýšlet si může, co chce, péči o dítě pak eventuálně zkontrolují sociální pracovnice. Na vypořádání se můžete buď dohodnout nebo po rozvodu podat návrh na vypořádání. Ovšem bude se vypořádávat jen to, co bylo v SJM. Jestli jste něco investovala i před svatbou, bude se to muset vymáhat v samostatném řízení.
Jinak na většinu toho, na co se ptáte jsou zde stovky odpovědí, příště si podle pravidel nejprve projděte diskuze a nevkládejte dotazy, které jsou zde již řešené.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com