Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
dovoluji si Vás požádat o řešení následujícího problému.Jsem pronajímatelem bytu v OV a můj bývalý nájemce údajně poškodil majetek obyvatele sousedního bytu.Konkrétně jde o polití ložních přikrývek při zalévání květin. Obyvatel sousedního bytu požadoval náhradu za vyčištění pokrývek na nájemci. Bývalý nájemce jakoukoli finanční kompenzaci odmítl. V současné době se obyvatel sousedního bytu obrátil na mě (formou písemnou) abych mu náklady spojené s vyčištěním pokrývek uhradil.Zde je nutno říci, že jsem u popsané události nebyl, a domnívám se, že svědci budou pouze lidí žijící ve společné domácnosti obyvatele sousedního bytu. Jak se mám v této situaci zachovat, mám zaplatit? Co říká na tento problém zákon? Nejde o vysokou částku( ca.1000,- nebyl mi ovšem zaslán žádný doklad o platbě a podobně,jen oznámení, že na moje náklady byly pokrývky vyčištěny)na druhé straně však nechci, aby se z této události stal precedens. Soused hrozí soudy. Děkuji za odpověď. S pozdravem Jiří Oliv
Dobrý den, tohle je věc obecné odpovědnosti za škodu, kterou někdo způsobí jinému. S nájmem tohle nemá vůbec nic společného a od dotyčné osoby je velmi naivní, že když neuspěla u toho, kdo by (údajně) měl odpovídat za škodu, snaží se náhradu přenést na pronajímatele. A to zcela nesmyslně. V žádném případě nic neplaťte, může se rozhodnout, jestli se bude soudit a půjde do sporu, který by snad i mohl vyhrát proti nájemci, ale určitě ne proti Vám.
Bylo by to stejné jako kdyby například leasingová společnost odpovídala za škodu, kterou způsobil nájemce vozidla a poškozený by se domáhal škody na leasingovce, což je samozřejmě nemyslitelné.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com