Vrácení zboží - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

vrácení zboží

Hana , 08.02.2012 13:15:24

Dobrý den,

zakoupila jsem obuv zn. Baťa přes Baťa home v dubnu 2011, v době nákupu platila možnost vrácení nenošeného zboží do 365 dnů. Od 1.9.2011 změnili podmínky pro vrácení na lhůtu 14-ti dnů.
Vztahují se nové podmínky i na prodej uskutečněný dříve, mám možnost zboží vrátit?

děkuji za odpověď

Hanka

Vrácení peněz za zboží v kamenném obchodě

Miroslav Kopp, 02.11.2011 00:08:47

Dobrý den
Koupil jsem na autovrakovišti náhradní díl na auto. Při montáži jsem zjistil že pro odstranění závady nepotřebuji zakoupený náhradní díl. Je možno vrátit nepoužitý náhradní díl zpět prodejci, s tím že mi vrátí peníze zpět? Jen pro info, vracím zboží po zhruba šesti dnech.
Děkuji

vrácení zboží

Petra Nováková, 10.07.2011 18:38:20

Dobrý den, včera jsem zakoupila prostřednictvím e-shopu notebook, jsem OSVČ a zboží je zakoupeno na IČ. Po 5ti hodinách používání se notebook rozbil. V době používání jsem již instalovala své programy, spolu s notebookem jsem zakoupila i software a použila ho. V zakoupený výrobek nemám již důvěru a chtěla bych jej vrátit, reklamovat zboží nechci, je to možné ? Děkuji za odpověď.

Vrácení peněz

Petr Krawczyk, 31.05.2011 16:24:13

Dobrý den, asi před měsícem jsem kopil v kamenném obchodě bazén u kterého jsem po nafoukání a napuštěný zjistil že uchází (špatný ventil) - made in china. Obcho dníka jsem informoval o závadě a zdělil mi že mám zboží přinést osušené. Tím 14 denní lhůta vypršel a a asi po 16 dnech jsem bazén vrátil s tím,že mi ho co nejdřív vymění. Uplynulo již 10 dní bez odpovědi, tak se chci zeptat, jestli nyní můžu požadovat vrácení peněz za reklamované zboží,neboť jsem s tímto obchodem krajně nespokojen.
Děkuji

Re: Vrácení peněz

Milan Zeman, 31.05.2011 22:02:05

Tím čtrnáctidenní lhůta vypršela - jaká? Zboží jste snad koupil v kamenném obchodě. Na vrácení peněz nárok nemáte, neboť jste souhlasil s výměnou věci, odstoupit lze až pro opakovaný výskyt vady.

vrácení do 14 bez udání důvodu

Tomáš Lesák, 21.04.2011 18:14:05

Dobrý den,
mám v plánu si koupit elektr. holicí strojek přes internet, ale samozřejmě nevím, jestli mi bude vyhovovat (brát vousy), protože ze zkušenosti vím, že každý má jiné a např. mému strýci vyhovoval až třetí zakoupený. Chci se proto zeptat, jestli až ho vyzkouším a nebude mi vyhovovat, jestli ho stále můžu vrátit?? Byl by zkoušený jen jednou a vyčištěný. Děkuju

Výměna zboží

Šárka Altová, 13.04.2011 21:24:44

Dobrý den, v neděli 10.4 jsem si koupila v elektroobchodě Datart přístroj na výrobu perlivé vody Sodastream. Včera jsem zjistila že vzduch z bomby uniká a dnes už nebyl vzduch žádný. Chci se zeptat, zda mi je prodejce do 7 dní od nákupu povinnen zboží vyměnit nebo vrátit peníze? Bez toho aby posílal zboží na reklamaci, což je 30 dní.Děkuji za odpověď

Re: Výměna zboží

Milan Zeman, 14.04.2011 08:31:02

Protože jste zboží koupila v kamenné prodejně, musíte zboží reklamovat. Právo odstoupit od smlouvy do 14 dnů od nákupu platí pouze pro případ internetového prodeje.

vrácení zapáchajícího zboží

Michaela Kymlová, 18.01.2011 20:40:18

Dobrý den,

6/1 mi maminka koupila v kamenném obchodě kabelku - jedná se o koženkovou kabelku. Dala mi ji o pár dnů později k narozeninám. Bohužel kabelka strašně zapáchá!! Je to opravdu hrozný smrad. Vypadá to že ji něčím nastříkali. Bohužel se nedá nosit! Teď jsem bohužel já i maminka na neschopence a nemůžeme se do krámu dostavit s žádostí o výměnu. Půjdu tam tento pátek.
Chtěla jsem se Vás zeptat, jakou mám šanci na vrácení peněz? Udání důvodů mám uvést neuvěřitelný zápach kabelky nebo nevhodný dárek? Bojím se, aby mi neřekli, že za smrad si můžeme sami.

Předem mockrát děkuji

S pozdravem
Kymlová

vrácení zapáchajícího zboží

Jiraskova Zaneta, 19.01.2011 20:30:45

Dobry den,

manzel mi zakupil kosilku v Eroticity, vzhladom nato ze sa jednalo o naprosto nevhodny darek, kosilka je vyrobena s 80% polyamindu, ja trpim atopickym exemom, okamzite by som mala alergicku reakci a tak som kosilku sla ihned vratit /do 45min. od zakupenia/
Predavacka ma rezolutne odmietla s tym, ze namam narok na vraceni penez.
Fakt, ze peniaze nevracaju nie je udany ani na uctenke, ani na viditelnom display na predavaciom pulte, ani nebol manzel ustne o tom informovany.
Su povinny mi peniaze vratit, alebo nemam sancu na vratenie zbozi??
Dakujem

Re: vrácení zapáchajícího zboží

Karel Dlouhý, 19.01.2011 22:57:59

Z jakého titulu by Vám měli vrátit peníze? Zboží zřejmě nevykazuje vady,

odmítnutí vyměny či opravy

Robert Nevyjel, 12.01.2011 11:21:11

Dobrý den.Před vánocema jsem přítelkyni koupil řetízek 1800,-Kč a s prodavačkou jsem se dohodl, že pokud se ji nebude líbit, příjde si přítelkyně vybrat něco jiného.A tak se i stalo.V prodejně jsem řetízek vrátil oproti vystaveného dokladu, že mám u nich ponechanou hotovost na jiné zboží.Po vánocích jsem vzal sebou přítelkyni aby si vybrala sama, to však neučinila, protože se ji vystavené zboží nelíbilo. Prodavačka ji nabídla možnost objednání dle jejího přání a že dá do tří dnů vědět.To učila avšak s tím, že se jim nepodařilo požadavek splnit.Proto jsme se dohodly, že si vybere prstýnek v té hodnotě. Aby to bylo aspoň nějaké překvapení tak jsem jel já a koupil o 150,-Kč dražší a o dvě čísla větší než bylo třeba.Na druhý den si přítelkyně chtěla již definitivně vybrat jiný nebo zmenšit. Prodavačka ji však arogantně a surově odmítla, že už nám vyhověli dost vstříc.
Chci se tedy zeptat co jsme udělaly špatně a jestli mám nárok na vrácení peněz pokud uplynula 14denní lhuta. Děkuji

Re: odmítnutí vyměny či opravy

Milan Zeman, 12.01.2011 12:52:23

Pokud jste neuzavřel smlouvu pomocí internetu nebo telefonu, žádnou 14 denní lhůtu na vrácení peněz nemáte. Domnívám se však, že máte nárok na výměnu věci, neboť věc má vady pro které nelze řádně užívat - prstýnek je větší. Dle mého názoru nejde o podstatné porušení kupní smlouvy ze strany prodejce, neboť jste obdržel zboží, které jste si vybral.

Obchodní právo

Marek Szeliga, 02.08.2010 11:52:32

Dobrý den,
zakoupil jsem přes internet 2x pevný disk do PC jako právnická osoba. Při vybalení jsem zjistil, že disky nebudou pasovat. Je tady nějaká možnost ohledně odstoupení od smlouvy? Za jakých podmínek se dá zboží vrátit, když je nerozbalené. Díky za odpověd.

Re: Obchodní právo

Milan Zeman, 09.08.2010 07:47:03

Byla-li kupní smlouva uzavřena s použitím prostředků komunikace na dálku, máte právo od smlouvy odstoupit bez uvedení důvodu do 14 dnů.

Standa Wsly, 20.02.2011 21:50:52

Dobrý den,
chci se zeptat zda lze uplatňovat nárok na vrácení peněz pokud bylo zboží objednáno přes internet, ale osobně vyzvednuto na pobočce a tam i zaplaceno.

Děkuji za odpověď

Milan Zeman, 21.02.2011 12:57:51

Máte právo odstoupit od smlouvy, neboť podstatné je uzavření smlouvy prostřednictvím internetu. Způsob převzetí není podstatný, důležité je pouze datum převzetí, od nějž běží lhůta k odstoupení od smlouvy.

REKLAMACE JÍZDNÍHO KOLA

Veronika Jindrová, 04.06.2010 23:34:35

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli mám nároz vrátit jídní kolo, zakoupeneé před necelým měsícem v kamenném obchodě. Kolo je nepoužité (po jedné jízdě). Děkuji za odpověď

Re: REKLAMACE JÍZDNÍHO KOLA

Milan Zeman, 07.06.2010 07:57:21

Záleží na tom, z jakého důvodu jej chcete vrátit. Pokud jej chcete vrátit jen proto, že jste si koupi rozmyslela a kolo je bez vad, žádný nárok na vrácení nemáte.

nakup pres internet

michal cap, 29.03.2010 22:11:25

objednal jsem na internetu US bryle OAKLEY OILDRUM, prodejce mi poslal desnou čínskou kopii, nedostal jsem ani uctenku,zbozi zpet nevezme, poradte prosim, dekuji

Re: nakup pres internet

Milan Zeman, 30.03.2010 08:10:07

Obraťte se na ČOI, případně podejte žalobu. Pokud brýle zpět vzít nechce, jinou šanci zřejmě nemáte.

Vrácení bez udání důvodu

Petr Hujer, 17.03.2010 13:09:10

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli se možnost vrátit zboží do 14ti dnů bez udání důvodu vztahuje i na zákazníky, kteří jsou právnickými osobami(navíc i plátci dph)nebo se to týká jen fyzických osob.
Děkuji za odpověď

Re: Vrácení bez udání důvodu

Karel Dlouhý, 17.03.2010 20:05:53

Jen fyzických osob - koupě podle občanského zákoníku.

Vrácení zboží

David Belden, 03.05.2009 09:30:46

Hezký den,

k dnešnímu dni, tj. 3.5.2009 je to 13 dní, co jsem zakoupil kalhoty značky YAMAHA, kvalitativně špičkové, vhodné pro hory, rybaření, odolné proti větru, dešti, apod. Nicméně jsem posléze podle katalogu zjistil, že se jedná o dámské vyhotovení, a jelikož je pořizovací cena takových kalhot relativně vyšší, chtěl bych se zeptat, pokud mám nějaké právo, nebo možnost je vrátit prodejci, nebo je reklamovat, když mi nebyla při nákupu tato skutečnost oznámena. Děkuji.

Vrácení zboží

M. D., 11.09.2008 14:49:18

Dobrý den, chci se zeptat jestli při vrácení zboží bez udání důvodu si může prodejce volit sám dobu, koupil jsem si totiž nějaké součástky na kolo (konkrétně vypletené kolo s pláštěm a duší) a po čtrnácti dnech jsem se je rozhodl vrátit a bylo mi řečeno, že je to u něj možné jen do 4 dnů od data koupi, a že mně teda peníze nevrátí, ale že si můžu vybrat ve stejné hodnotě jiné zboží, tak jsem si teda vybral a odešel. Ale nejsem si jistý, jestli to bylo fér, protože jsem někde četl, že když prodávající kupujího neseznámí s tímto právem na vrácení zboží bez udání důvodu, automaticky se prodlužuje na 3 měsíce. Takže bych měl mít nárok na vrácení zboží. Děkuji za odpověď.

Re: Vrácení zboží

Mgr. Oldřich Topka, 11.09.2008 15:13:05

Dobrý den, kdyby jste dodržoval pravidla jako většina ostatních tazatelů, pak by jste si před vložením dotazu nejprve prošel několik odpovědí na podobné téma, které tohle již řešily.
Obecně to upravuje §53/7 občanského zákoníku: Byla-li smlouva uzavřena při použití prostředků komunikace na dálku, má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit bez uvedení důvodu a bez jakékoliv sankce do 14 dnů od převzetí plnění. V případě, že dodavatel nepředal spotřebiteli informace, které je povinen předat písemně nebo jiným obdobným způsobem podle ustanovení odstavců 4 a 6, činí tato lhůta pro odstoupení 3 měsíce od převzetí plnění. Jestliže však jsou informace řádně předány v jejím průběhu, dochází k ukončení tříměsíční lhůty a počíná od té doby běžet lhůta čtrnáctidenní.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »