problémy s družstvem - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

problémy s družstvem

ivana , 11.09.2008 14:09:03

Dobrý den,
mám duševně nemocnou tetu,která občas dochází ke mně do bytu.Bohužel i bez pozvání. Byt jsem zakoupila do osobního vlastnictví,dům je napůl družstevní a napůl společenství vlastníků bytů.Teta má schizofrenii a několikrát poničila sklo na chodbě, vše jsem zaplatila a dala do pořádku.Družstvo se již zlobí a bojím se dalších kroků, které proti mně mohou podniknout.Ona přijde i když nejsem doma a zničí skleněné dveře. Bohužel tetě nemohu zabránit tam kdykoliv do domu přijít a zopakovat to.Je to způsobeno tou nemocí. Teta není zbavena svéprávnosti a občas se léčí v léčebně.Co by mi mohlo hrozit? DĚKUJI MOC ZA POMOC. Ivana

Re: problémy s družstvem

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 12.09.2008 11:23:20

Dobrý den,
vzhledem k tomu, že je byt v osobním vlastnictví, nic Vám nehrozí - musíte pouze hradit ty škody. Nechápu však, proč jednoduše tetě neseberete klíče. Osobně by mi vadilo, že mi chodí do bytu kdy se jí zachce a to bez ohledu na její nemoc.

Re: problémy s družstvem

tereza , 26.09.2008 12:41:38

Dobrý den,
omlouvám se, sestra vám to špatně popsala.Teta v tom domě nebydlela,nebydlí,klíče od jejího bytu nemá. Ty škody dělá na vstupních skleněných dveřích /již celkem 16 000 Kč/, tam může přijít každý a rozbít je. Do budoucna se to určitě bude opakovat, musí opravdu ty škody hradit?
Proč? Teď to dvakrát udělala, ale donekonečně to nepůjde.
Co by se jí od družstva mohla stát?

Děkuji mnohokrát na informaci a přejí hezký den

Tereza

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »