Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
mám duševně nemocnou tetu,která občas dochází ke mně do bytu.Bohužel i bez pozvání. Byt jsem zakoupila do osobního vlastnictví,dům je napůl družstevní a napůl společenství vlastníků bytů.Teta má schizofrenii a několikrát poničila sklo na chodbě, vše jsem zaplatila a dala do pořádku.Družstvo se již zlobí a bojím se dalších kroků, které proti mně mohou podniknout.Ona přijde i když nejsem doma a zničí skleněné dveře. Bohužel tetě nemohu zabránit tam kdykoliv do domu přijít a zopakovat to.Je to způsobeno tou nemocí. Teta není zbavena svéprávnosti a občas se léčí v léčebně.Co by mi mohlo hrozit? DĚKUJI MOC ZA POMOC. Ivana
Dobrý den,
vzhledem k tomu, že je byt v osobním vlastnictví, nic Vám nehrozí - musíte pouze hradit ty škody. Nechápu však, proč jednoduše tetě neseberete klíče. Osobně by mi vadilo, že mi chodí do bytu kdy se jí zachce a to bez ohledu na její nemoc.
Dobrý den,
omlouvám se, sestra vám to špatně popsala.Teta v tom domě nebydlela,nebydlí,klíče od jejího bytu nemá. Ty škody dělá na vstupních skleněných dveřích /již celkem 16 000 Kč/, tam může přijít každý a rozbít je. Do budoucna se to určitě bude opakovat, musí opravdu ty škody hradit?
Proč? Teď to dvakrát udělala, ale donekonečně to nepůjde.
Co by se jí od družstva mohla stát?
Děkuji mnohokrát na informaci a přejí hezký den
Tereza
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com