Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, prosím o radu. Jsem vdova a spolu s vnučkou žiji ve státním bytě, který by se měl v r. 2009 prodávat do OV. Bude v případě mé smrti ještě před prodejem byt nabídnut, aby si ho koupila má vnučka, když zde má trvalé bydliště, nebo půjde do dědického řízení? ( mám dva syny ). Co mám udělat pro to, aby byt do dědictví vůbec nešel a aby v něm mohla automaticky bydlet moje vnučka i po mé smrti a později si tento byt odkoupit? Děkuji za radu.
Dobrý den,
předně, do doby převodu bytu do OV, by se nedědil byt, ale mohlo by max. přejít nájemní právo. Na vnučku by toto nájemní právo mohlo přejít v případě, pokud by s Vámi bydlela ve společné domácnosti min. 3 roky před Vaší smrtí a pečovala o Vás. Buď tento přechod nájmu bytu obec akceptuje, nebo se bude muset vnučka s obcí soudit.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com